Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Mindkét Williams a bokszból rajtol Silverstone-ban

Fotó: Williams F1
Silverstone Circuit, Northamptonshire, UK Saturday 7 July 2018. Lance Stroll, Williams FW41 Mercedes. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1 ref: Digital Image _X4I7862 sparks

A Williams mindkét autója a bokszutcából vág neki a Forma-1-es Brit Nagydíjnak – erősítette meg az istálló vasárnap délelőtt.

A szombati időmérő edzés első etapjában [Q1] Lance Stroll és Szergej Szirotkin is kicsúsztak a pályáról, és bár utóbbi versenyző vissza tudott menni a pályára, a leglassabb volt a kvalifikáción.

A Williamsnél alaposan kielemezték a történteket, és arra jutottak, hogy vadonatúj hátsó szárnyuk nem megfelelően lép interakcióba az autó padlólemezével, ez okozta a versenygépek instabilitását, és végül a pilóták kicsúszását.

A csapatnál úgy döntöttek, emiatt visszatérnek a korábban használt hátsó szárnyhoz – a csere pedig azt jelenti, hogy Stroll és Szirotkin is a bokszutcából kezdheti csak meg a silverstone-i verseny.

A Williams két pilótája Brendon Hartley előtt sorakozhat fel a bokszutca végén, aki a harmadik edzésen elszenvedett balesete miatt nem vett részt az időmérőn.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS