Mintegy 2000 ember lesz jelen az első F1-es hétvégéken - F1VILÁG.HU

Mintegy 2000 ember lesz jelen az első F1-es hétvégéken

HIRDETÉS
Alig több mint 2000 ember lehet majd jelen a Forma-1 évadnyitó, ausztriai hétvégéin – beleértve a csapattagokat, a szervezőket, illetve a TV-s közvetítésért felelős szakembereket.
SPIELBERG,AUSTRIA,06.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows iron Red Bull sculpture. Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

A száguldó cirkusz 2020-as szezonja július első hétvégéjén startol majd el Spielbergben, egy héten belül pedig két versenyt is megtartanak a Red Bull Ringen.

Nézők természetesen nem vehetnek részt az eseményen, mint ahogy a média képviselői sem utazhatnak el Ausztriába.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, „valamivel több mint 2000 személy” lehet jelen a Red Bull Ringen, akiknek szigorú biztonsági intézkedéseket kell majd betartaniuk.

A Forma-1-es család mintegy 1600 tagja mellett 500 sportbíró, illetve versenyrendezéshez elengedhetetlen személy lesz jelen.

„Mindenkinek be kell tartania a biztonsági előírásokat, például a maszkviselést, illetve a távolságtartást – amennyire csak lehet!” – mondta Helmut Marko.

A csapatok egyébként 80 fős személyzettel utaznak el Ausztriába, akiket még elutazás előtt koronavírus-tesztnek vetnek alá. Ezt aztán a helyszínen kétnaponta megismétlik.

A versenyhétvége menetrendje egyébként nem változik a megszokotthoz képest. Pénteken 11 és 15 órakor rendezik az első szabadedzéseket, szombaton délben a 3. szabadedzést, 15 órakor pedig az időmérőt, a vasárnapi verseny pedig 15 óra 10 perckor startol.

A Red Bull Ringen ott lesznek egyébként a betétszériák, így a Forma-2, a Forma-3 és a Porsche Szuperkupa mezőnye is. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!