Friss hírek

Montezemolo jobban szemmel tartja az F1-es csapatot

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a továbbiakban sokkal jobban kiveszi majd a részét a Forma-1-es csapat irányításából, hogy a lehető legjobban segítse az új csapatfőnök, Marco Mattiacci munkáját.


A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a továbbiakban sokkal jobban kiveszi majd a részét a Forma-1-es csapat irányításából, hogy a lehető legjobban segítse az új csapatfőnök, Marco Mattiacci munkáját.

A maranellói gárda hétfőn jelentette be, hogy Stefano Domenicali távozik a csapatfőnöki székből, helyét pedig azonnali hatállyal a Ferrari észak-amerikai részlegének vezetője, Marco Mattiacci veszi át.

Hirdetés
 

Di Montezemolo elárulta, biztos benne, hogy az olasz szakember a legalkalmasabb a pozíció betöltésére, noha nem rendelkezik tapasztalattal az autóversenyzés világával kapcsolatban. A presidente elárulta, mindenben segíteni fogja majd Mattiaccit.

„Segítem őt, ahogy tettem azt a múltban is. Közelebb leszek a Forma-1-hez, több időt szánok majd rá” – idézte di Montezemolo szavait a Gazzetta dello Sport című olasz lap.

„Én vagyok a leginkább elégedetlen jelen pillanatban, de ne aggódjanak, Mattiacci a megfelelő választás, és nagyon hamar vissza fogunk találni a győztesek útjára.”

„Úgy döntöttem, egy fiatal menedzsert választok, akiben erősen hiszek. Egy olyan szakembert, aki a Ferrari családjához tartozik, így nem kellett körülnéznem a nagyvilágban, hogy egy zsoldost szerezzek.”

„Tekintsünk előre! Ideje nekigyürkőznünk a feladatnak, hogy újra versenyképesek legyünk!”

Di Montezemolo kifejtette, véleménye szerint az sem lehet akadály, hogy Mattiacci nem rendelkezik komoly technikai szakértelemmel.

„Kiemelni azt, hogy Mattiacci nem egy technikai szakember, teljesen haszontalan és unfair. Sőt, [a Fiat ügyvezetője, Sergio] Marchionne is rá voksolt. Tele vagyunk tehetséges emberekkel, mint ahogy technikai szakemberekkel is, akiktől most azonnali reakciót várok.”

A Ferrari elnöke továbbá köszönetet mondott a leköszönő Stefano Domenicalinak, aki vállalta a felelősséget az olasz istálló elmúlt évekbeli kudarcaiért.

„23 velünk töltött év után Stefanónak volt bátorsága lemondani – ez nagyon ritka az országunkban. Ő fizet meg az eredménytelenségért, ez egy szabály a sportban.”

„De hadd emlékeztessem önöket arra, hogy 2007 óta három bajnoki címet nyertünk, és majdnem sikerült többet is – néhányat ezek közül az idényzárókon buktunk el. Ez nem kis eredmény, és nem szabad megfeledkezni róla, hiszen nem egy évszázaddal ezelőtt történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!