Nehéz Lawrence Strollnak dolgozni? Az Aston Martin csapatfőnöke reagált - F1VILÁG.HU

Nehéz Lawrence Strollnak dolgozni? Az Aston Martin csapatfőnöke reagált

Lawrence Stroll sokakban egy szigorú és könyörtelen üzletember hatását kelti, de vajon mennyire igaz a róla kialakult kép? Erről nyilatkozott Stroll első embere, a Forma-1-es istállóját vezető Mike Krack.

Néhány évvel ezelőtt óriási tervekkel érkezett a Forma-1-be Lawrence Stroll, akinek elsőszámú célja, hogy világbajnoki címhez segítse fiát, Lance-t. A 63 éves kanadai üzletember a divat világából érkezve 2018-ban vásárolta fel a csődeljárás alá került Force India istállót, ami ma már az Aston Martin köntösében versenyez az F1 mezőnyében. Az üzletemberről az évek alatt elterjedt egy negatív előítélet, ami szerint nehéz a kedvére tenni, de vajon ez tényleg így lenne? Erről Mike Krack, az Aston Martin F1-es csapatfőnöke nyilatkozott.

Gyakran igazságtalanok vele szemben” – fogalmazott a szakvezető. „Szabad kezet adott nekünk, és nem szól bele tíz másodpercenként a munkánkba. Szerintem teljesen érthető, hogy hetente egyszer tájékozódni akar a legújabb fejleményekről.”

Hogy mi a legjobb módja a Stroll-lal való munkának, arra Krack az alábbi választ adta.

„Őszintének kell vele lenni. Ne kerülgessük a problémát, hanem pontosan magyarázzuk el, mi miért történik, és mi a következő lépés.”

Kracket korábban az F1 hivatalos podcastjében, a Beyond The Gridben is hasonló témáról faggatták. Akkor az alábbi módon reagált a csapatvezető.

„Szerintem nem korrekt, amit az emberek róla mondanak. Lawrence hihetetlenül nagylelkű. A szívét beleteszi a csapatba. Hetente egyszer látogat meg, és akkor sem kérdez többet annál, mint hogy mi a helyzet és hol tartunk. Szerintem ez érthető, figyelembe véve mindazt, amit ebbe a csapatba befektetett. Ambíciózus, de ez nem probléma. Itt-ott azt lehet olvasni, hogy mindenről ő dönt, pedig sok dologban szabad kezet kapunk tőle. Őszintén szólva néha irigylem a türelmét.”

A jelentős befektetések ellenére az Aston Martin nehéz szezont teljesít idén. Tizenhárom verseny alatt mindössze húsz pontot szereztek, így mindössze a konstruktőri bajnokság kilencedik helyét foglalják el. Ez jelentős visszaesés ahhoz képest, hogy a csapat elődje, a Racing Point 2020-ban a negyedik helyen zárta az évet.

„Emiatt nyilván ő a legsebezhetőbb. Szerintem nagyon nehéz elmagyaráznia a partnereinknek és a szponzorainknak, miért nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Persze a mi tudomásunkra is hozta, hogy ez mennyire nehéz neki. Rajtunk múlik, hogy megoldjuk a helyzetet és jobb eredményeket érünk el, így könnyebb dolga lesz a partnereinkkel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!