Nem lesznek lassabbak az F1-es kerékcserék a szigorítások miatt

Ferrari pitstop
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem lesznek lassabbak a kerékcserék a Forma-1-ben a koronavírus-járvány miatti intézkedések okán – ezt mondja Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója.

A hétvégén rajtoló idényben számos olyan intézkedést hoznak, mellyel a tömeges fertőződést igyekeznek megakadályozni az F1-es paddockban: a csapatok például jóval kisebb személyzettel utaznak a helyszínekre, összesen legfeljebb 80-an dolgozhatnak a versenyautókon egy istállónál.

Emellett az F1-es csapatok házon belül is igyekeznek kisebb „buborékokat” létrehozni, így a két autó személyzetét is megpróbálják a lehető legjobban elszeparálni egymástól.

Emiatt persze döcögősebb lehet a munka, Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója szerint viszont megbirkóznak a helyzettel, és a kerékcserék sem lesznek lassabbak, mint eddig.

„Most van egy általános limit a személyzetre vonatkozóan, ami korábban nem volt – összesen 80 szakemberünk lehet a pályán” – mondta a szakember.

„Szóval főleg a nem technikai szakemberek számát kellett korlátoznunk. Ennek eredményeként a működési és a mérnöki műveleteket nem érinti túlzottan a dolog. Csupán kissé, hiszen a limittől függetlenül próbáltunk olyan kevés emberrel utazni a globális felelősségvállalás keretében, amennyire csak lehet. Összességében viszont nem lesznek komoly változások a kerékcserék, illetve a különféle műveletek tekintetében a szakemberek számát illetően.”

„A tennivalókat igyekeztünk a lehető legjobban lecsökkenteni úgy, hogy amit lehet távolról is csinálni, azt úgy csináljuk. Mint azt bizonyára tudják, van egy „párhuzamos garázsunk” a Ferrarinál, mely távolról segíti a működésünket. Szóval amit lehet, azt távolról csinálunk. Biztos vagyok benne, hogy a többi istálló is így tesz, akárcsak az FIA.”

„De ami a kerékcseréket illeti, ugyanaz lesz a működés, mint eddig.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései