Nem oltatta be magát, lecserélték az F1-es orvosi autó sofőrjét - F1VILÁG.HU

Nem oltatta be magát, lecserélték az F1-es orvosi autó sofőrjét

HIRDETÉS
Nem Alan van der Merwe lesz a Forma-1 orvosi autójának sofőrje a 2022-es évad során, a dél-afrikai származású korábbi autóversenyző ugyanis nem adatta be magának a koronavírus-fertőzés elleni oltóanyagot.
Neues Official FIA F1 Safety Car™ und Medical Car™ von Mercedes-AMG für die FIA Formel 1™ | Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ (Kraftstoffverbrauch kombiniert: 13,5 – 13,0 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 308 – 295 g/km);Kraftstoffverbrauch kombiniert: 13,5 – 13,0 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 308 – 295 g/km*

New Official FIA Safety Car™ and Medical Car™ from Mercedes-AMG for FIA Formula 1™ | Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ (fuel consumption combined: 13.5 – 13.0 l/100 km, CO2 emissions combined: 308 – 295 g/km);Fuel consumption combined: 13.5 – 13.0 l/100 km, CO2 emissions combined: 308 – 295 g/km*

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, az idei szezon során már az összes F1-ben dolgozónak fel kell vennie a COVID-elleni oltást, máskülönben nem léphetnek be a paddock területére. Alan van der Merwe 2009 óta volt a Forma-1-es orvosi autó sofőrje, 2020-ban pedig kulcsszerepe volt abban, hogy a Bahreini Nagydíjon félelmetes balesetet szenvedő Romain Grosjean kisebb sérülésekkel ki tudott szállni a lángoló versenyautóból.

Az egykori autóversenyző már tavaly beszélt arról, nem kívánja beoltatni magát személyes okokból.

„Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy potenciálisan kevésbé lehetek foglalkoztatható, vagy korlátozhatják a szabadságomat a döntésem miatt” – fogalmazott van der Merwe még októberben. „Az oltások biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak az emberek túlnyomó többsége számára. De mi van akkor, ha nem vagy benne a többségben? Automatikusan ki kell, hogy zárjanak a társadalomból? Fel kell áldozni néhány ember egészségét a vakcina bevezetésének érdekében?”

„Én csupán azokban az adatokban bízhatok, amiket tapasztalatok magam körül azokon keresztül, akik már átestek a fertőzésen, róluk tudom, hogy milyen volt a betegségük súlyossága, és az ő átoltottságukról van információm. Ez persze nem ássa alá azokat az adatokat, amiket bárki más használni szeretne, de azok nem változtatnak az én valóságképemen és a személyes körülményeimen.”

„A kétségek elkerülése végett: ha be akarod oltatni magad, oltasd! Az oltás mellett vagyok azok esetében, akik meg akarják kapni, és megkaphatják. A véleménykülönbség teljesen rendben van. De a gyűlölet, a rasszizmus, a személyes támadások, azok a mondatok, hogy remélik, hogy meghalok, vagy próbálnak kirúgatni, és a többi… Őket egyszerűen csak letiltom!”

Alan van der Merwe helyett az idei szezonban Bruno Correia foglal majd helyet az F1 orvosi autójában Dr. Ian Roberts főorvos mellett, noha úgy tudjuk, nem minden versenyhétvégén tud a száguldó cirkusz rendelkezésére állni. Az F1Világ értesülései szerint van der Merwe visszatérhet majd a királykategóriába, ám azt egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!