Nem tervezett helyszínekre is elutazhat a Forma-1 2020-ban!

Valtteri Bottas Mercedes chequered flag
Fotó: Hockenheimring
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey megerősítette, olyan helyszíneken is lehetnek versenyek az idei szezonban, melyek eredetileg nem szerepeltek a 2020-as versenynaptárban.

A koronavírus-járvány miatt eddig 10 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, a bajnokság pedig a remények szerint július elején, Ausztriában rajtolhat el.

A Forma-1 vezetősége abban bízik, 15-18 versenyt meg tudnak rendezni 2020-ban, és számos forgatókönyv hever az asztalon azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudnák ezt megvalósítani.

Ausztriában, illetve több egyéb helyszínen például több verseny lehet, de felmerült az is, hogy a száguldó cirkusz mezőnye akár Imolába, vagy Hockenheimbe is ellátogat majd.

„Ausztrália óta fáradhatatlanul dolgozunk, és aktívan együttműködünk promótereinkkel a 2020-as potenciális versenynaptár összeállításában” – mondta a Forma-1 első embere, Chase Carey.

„Két fő kihívással nézünk szembe: meg kell határoznunk azokat a helyszíneket, ahol versenyt rendezhetünk, és ki kell találnunk azt is, hogyan juttatjuk el oda a résztvevőket, illetve a felszerelésüket.”

„Egyeztetünk az összes promóterrel, illetve olyan pályákkal is, melyek nincsenek benne az eredeti 2020-as versenynaptárban – meg szeretnénk bizonyosodni arról, hogy minden opciót feltérképezünk.”

Carey elismerte, nagyon komolyan fontolgatják azt, hogy július elején két versenyt tartanak a Red Bull Ringen.

„A célunk az, hogy a július 4-5-i hétvégén elrajtoltassuk a szezont Ausztriában. Valószínű, hogy a július 11-12-i hétvégén is Ausztriában versenyzünk majd.”

„Meglehetősen előrehaladott helyzetben vagyunk már az európai versenyek összeállításában szeptember elejéig, beleértve a tradicionális augusztusi szünetben tartandó versenyeket is.”

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója abban bízik, nem minden versenyt kell zárt kapuk mögött megrendezniük idén.

„Arra számítunk, hogy a versenynaptár első futamait nézők nélkül tartjuk meg, de reméljük, hogy az év későbbi szakaszában már beengedhetjük a rajongókat” – fogalmazott.

„Együttműködünk az FIA-val, a helyi hatóságokkal és egyéb szakértőkkel is, hogy meghatározzuk a lépéseket és procedúrákat, melyek szükségesek a biztonságos utaztatáshoz minden egyes helyszínre. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezek az egyének biztonságos módon dolgozhatnak, és biztonságos módon lesznek elszállásolva. Egyre pozitívabban gondolkodunk a helyszínek számát illetően, ahol versenyt akarunk és tudunk is rendezni idén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS