Friss hírek

Nem tervezett helyszínekre is elutazhat a Forma-1 2020-ban!

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey megerősítette, olyan helyszíneken is lehetnek versenyek az idei szezonban, melyek eredetileg nem szerepeltek a 2020-as versenynaptárban.

A koronavírus-járvány miatt eddig 10 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, a bajnokság pedig a remények szerint július elején, Ausztriában rajtolhat el.

A Forma-1 vezetősége abban bízik, 15-18 versenyt meg tudnak rendezni 2020-ban, és számos forgatókönyv hever az asztalon azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudnák ezt megvalósítani.

Ausztriában, illetve több egyéb helyszínen például több verseny lehet, de felmerült az is, hogy a száguldó cirkusz mezőnye akár Imolába, vagy Hockenheimbe is ellátogat majd.

„Ausztrália óta fáradhatatlanul dolgozunk, és aktívan együttműködünk promótereinkkel a 2020-as potenciális versenynaptár összeállításában” – mondta a Forma-1 első embere, Chase Carey.

„Két fő kihívással nézünk szembe: meg kell határoznunk azokat a helyszíneket, ahol versenyt rendezhetünk, és ki kell találnunk azt is, hogyan juttatjuk el oda a résztvevőket, illetve a felszerelésüket.”

„Egyeztetünk az összes promóterrel, illetve olyan pályákkal is, melyek nincsenek benne az eredeti 2020-as versenynaptárban – meg szeretnénk bizonyosodni arról, hogy minden opciót feltérképezünk.”

Carey elismerte, nagyon komolyan fontolgatják azt, hogy július elején két versenyt tartanak a Red Bull Ringen.

„A célunk az, hogy a július 4-5-i hétvégén elrajtoltassuk a szezont Ausztriában. Valószínű, hogy a július 11-12-i hétvégén is Ausztriában versenyzünk majd.”

„Meglehetősen előrehaladott helyzetben vagyunk már az európai versenyek összeállításában szeptember elejéig, beleértve a tradicionális augusztusi szünetben tartandó versenyeket is.”

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója abban bízik, nem minden versenyt kell zárt kapuk mögött megrendezniük idén.

„Arra számítunk, hogy a versenynaptár első futamait nézők nélkül tartjuk meg, de reméljük, hogy az év későbbi szakaszában már beengedhetjük a rajongókat” – fogalmazott.

„Együttműködünk az FIA-val, a helyi hatóságokkal és egyéb szakértőkkel is, hogy meghatározzuk a lépéseket és procedúrákat, melyek szükségesek a biztonságos utaztatáshoz minden egyes helyszínre. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezek az egyének biztonságos módon dolgozhatnak, és biztonságos módon lesznek elszállásolva. Egyre pozitívabban gondolkodunk a helyszínek számát illetően, ahol versenyt akarunk és tudunk is rendezni idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!