Newey magyarázata a Red Bull gyengülésére - F1VILÁG.HU

Newey magyarázata a Red Bull gyengülésére

HIRDETÉS

Adrian Newey a Red Bull idei relatíve gyengélkedését a téli szabálymódosításoknak tudja be, miszerint tiltólistára került a fújt diffúzor használata, amit mindenki közül a legmagasabb szintre éppen ők fejlesztettek.



Adrian Newey a Red Bull idei relatíve gyengélkedését a téli szabálymódosításoknak tudja be, miszerint tiltólistára került a fújt diffúzor használata, amelyet mindenki közül a legmagasabb szintre éppen ők fejlesztettek a korábbi években.

Az energiaital-gyárosok voltak az elsők, akik learatták a koncepció gyümölcseit 2010-ben, majd tavaly újabb szintre emelték, mely lehetővé tette további dominanciájukat a mezőnyben.

Annak ellenére, hogy mindent elkövettek azért, hogy más módon visszaszerezzék korábbi előnyüket, ami végül ahhoz vezetett, hogy motorpartnerüknek, a Renault-nak módosítania kellett motorjai vezérlésén, eddig mindössze három versenyt nyertek.

„Beigazolódott az, amitől a szezon elején tartottunk” – mondta Newey az Autosportnak.

„Miközben az elmúlt két szezonban rengeteg erőforrásunkat fordítottuk arra, hogy kiaknázzuk a fúvott diffúzorban rejlő lehetőségeket, az, hogy idén teljesen elvették ezt tőlünk, ráadásul még más szabálymódosítást is eszközöltek, mint a szigorúbb szárnyhajlékonyság vizsgálatot, komolyan visszavetett bennünket.”

„Egyértelműen jobban visszavetett bennünket, mint a többieket, hiszen mi sokkal tovább használtuk a koncepciót, és magasabb szinten jártunk ezen a téren. Sok időt vett igénybe, míg megértettük, miként tudnánk visszahozni azt a teljesítményt, amit a szabályokkal elvesztettünk.”

Newey azt is elárulta, hogy csapata még nem alkalmazkodott teljes mértékben az új motorvezérléshez, amit a Magyar Nagydíj előtt kellett elvégezniük az FIA kérésére.

„Keményen dolgozunk a Renault-val, és azonnal egy olyan dologba botlottunk, amit tisztázni kellett, hiszen korábban teljesen másképpen értelmeztünk bizonyos dolgokat” – mondta a sztártervező. „Jelenleg így állunk, így egy kicsit vissza kell mennünk, és tiszta fejjel újrakezdeni bizonyos dolgokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!