Nincs oda az F1-ért az osztrák egészségügyi miniszter, de nem ezen fog múlni - F1VILÁG.HU

Nincs oda az F1-ért az osztrák egészségügyi miniszter, de nem ezen fog múlni

HIRDETÉS
Nem rajong a Forma-1-ért Ausztria egészségügyi minisztere, Rudolf Anschober, elmondása szerint azonban ez nem döntési kritérium: ha megfelelő biztonsági intézkedéseket hoznak, elrajtolhat a világbajnokság.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

A 2020-as Forma-1-es szezon a tervek szerint július elején veszi kezdetét Spielbergben: a Red Bull Ringen két futamot is rendeznek, az egyiket július 5-én, a másikat 12-én.

Werner Kogler osztrák sportminiszer korábban úgy fogalmazott, nem fognak a Forma-1-es versenyrendezés útjába állni, nemrégiben ugyanis elkezdtek enyhíteni a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon.

Az Ö1-nak nyilatkozva Rudolf Anschober egészségügyi miniszter viszont azt mondta, a Forma-1-gyel kapcsolatos döntés még nincs kőbe vésve.

Elmondása szerint a két verseny megrendezése „teljes mértékben attól függ, a versenyrendezők milyen biztonsági koncepcióval állnak elő”.

A Forma-1 vezetősége természetesen folyamatos kapcsolatban áll a Red Bull-lal, illetve a helyi hatóságokkal. A száguldó cirkuszra pedig ugyanolyan szigorú feltételek vonatkoznak, mint az első osztályú labdarúgó-mérkőzésekre.

„Ugyanaz a helyzet ott is: csak nagyon-nagyon szigorú feltételek mellett engedünk ilyen eseményeket. És természetesen – bár ezt szerintem magától értetődő – közönség nélkül.”

„Nem vagyok oda a Forma-1-ért, de ez nem döntési kritérium” – mondta. „A döntési kritérium egy egészségügyi miniszter számára, hogy van-e kockázata a fertőződésnek. Ezért is várom a biztonsági koncepció professzionális prezentálását. Meg fogjuk majd vizsgálni, mint minden más esetben, és dönteni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!