Norris: Nekem azt mondták, hogy csak szemerkélni fog... - F1VILÁG.HU

Norris: Nekem azt mondták, hogy csak szemerkélni fog…

HIRDETÉS
Érthető módon rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Orosz Nagydíjat követően Lando Norris. A McLaren brit pilótája a biztos győzelemtől esett el, amikor a futam hajrájában leszakadt az ég.
Lando Norris, McLaren MCL35M, in the pits

Norris már a szombati időmérőn is remekelt: a száradó pályán elképesztő teljesítményt nyújtva szerezte meg a rajtelsőséget, és bár a startnál Carlos Sainz mögé került, végül az élre tudott kerülni a versenyen.

A McLaren versenyzője kontroll alatt tartotta a futamot – egészen addig, amíg néhány körrel a leintés előtt meg nem érkezett az eső. Csapata ugyan a bokszba hívta őt intermediate-abroncsokért, Norris azonban úgy döntött, kint maradt slick-abroncsokkal. Mivel az eső egyre jobban rákezdett, végül elveszítette a vezetést, és csak a 7. helyen ért célba.

„Nem vagyok boldog. Nyerhettem volna, de végül nem sikerült” – mondta szemmel látható csalódottsággal a fiatal pilóta.

„Meghoztam egy döntést, ami végül rossznak bizonyult. Nehéz elfogadnom, de az legalább pozitívum, hogy szereztem néhány pontot, és Daniel is remek munkát végzett a csapatnak.”

Norris biztos benne, ha nem kezd el esni az eső, megnyerte volna az Orosz Nagydíjat.

„Biztosan! Mindent kontroll alatt tartottam, még egy kis üzemanyag-spórolás is volt. Ezért tudott olyan közel kerülni hozzám. Amint kiálltam a bokszba, nyomni tudtam neki, és minden rendben ment.”

„Amikor elkezdett szemerkélni, az első 4-5 kör kicsit nehéz volt, de még akkor is kontroll alatt tartottam a dolgokat, habár pár hiba becsúszott. Amit valamiért nem láttunk, hogy mennyi eső érkezik. Ezt nem mondták, nem tudtam.”

„Én az alapján hoztam meg ezt a döntést, amilyen információkat kaptam: tehát, hogy szemerkélni fog, és nem fog leszakadni az ég.”

„Nem tudom… Annyira jól ment minden, emiatt olyan szörnyű érzés. Nem ilyen végeredményt szerettünk volna…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!