Norris: Örülök, hogy ennyi futam lesz, de…

Lando Norris, McLaren
Fotó: McLaren
Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője alig várja, hogy újra pályára guruljanak, ugyanakkor figyelmeztetett: nagyon kemény időszak előtt állnak.

A Forma-1 hivatalossá tette a 2020-as szezon európai versenynaptárát, amely rendkívül sűrűnek ígérkezik: július első hétvégéjétől szeptember elejéig mindössze két hétvégén nem lesz nagydíj. 

A szezon a dupla Osztrák Nagydíjjal kezdődik, aminek Norris különösen örül, akárcsak az ez után következő Magyar Nagydíjnak

„Tavaly Ausztriában az eddigi egyik legjobb eredményemet értem el, ezért örülök, hogy ott újra nyomhatom a gázt” – mondta a brit pilóta.

Budapestet szeretem, itt teljesítettem az első F1-es tesztemet, ezért mindig kedvelni fogom ezt a helyet. Jó emlékek fűznek ide.” 

„Úgy gondolom, ez egy jó versenynaptár, elég zsúfolt, de ezek olyan pályák, amelyeket igazán élvezünk. Minden bizonnyal sok akció lesz” – jósolja Norris. „Ott van Spa, Monza, és van sok pálya, ahol valódi versenyzést láthatunk, mi, versenyzők pedig jól szórakozhatunk.”

A 20 éves pilóta ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a következő időszak nemcsak a versenyzők, de a csapattagok számára is rendkívül megterhelő lesz. 

„De elég sok verseny lesz – nemcsak nekem, de a szerelőknek és a mérnököknek is” – mondta Norris. „Ha egymás után három versenyt kell teljesítenünk, akkor biztosra kell mennünk abban, hogy megfelelően felkészültünk erre.”

„Minden versenyhétvégén meg kell bizonyosodnunk arról, hogy felkészültünk a következőre. Örülök, hogy ennyi verseny lesz, de ezzel együtt nagy kihívás előtt is állunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései