Friss hírek

Ocon bizonyítani akar a Mercedesnek, Bottas helyére pályázik

Fotó: Sahara Force India

A jelenleg a Force India színeiben versenyző Esteban Ocon a 2018-as Forma-1-es évad során szeretne bizonyítani nevelőcsapatának, a Mercedesnek, hogy megérdemel egy helyet a világbajnok istállónál.

Ocon a 2016-os évad közepén debütált a Forma-1-ben a Manor színeiben, majd a Force Indiához került, ahol pazar teljesítményt nyújtott 2017-ben.

A francia tehetséget már jó ideje támogatja a Mercedes, és bár Lewis Hamilton vélhetően szerződést hosszabbít a csapattal, Valtteri Bottas jövője korántsem ilyen biztos.

Ocon azt reméli, idén bizonyítani tud majd, és jó eséllyel pályázhat a Mercedes ülésére.

„Azt gondolom, ez az egyik legfontosabb év a pályafutásom során” – mondta az ifjú versenyző a Motorsport.com-nak.

„Miután rengeteget tanultam tavaly, mindenki a megerősítést várja tőlem idén, ami teljesen normális. Ez az, amire a főnökeim is figyelnek. A karrieremet a Mercedes menedzseli, szóval a főnökeim kitűztek elém néhány célt az idei évre, és ezeket tiszteletben kell tartanom.”

„Úgy érzem, hogy elég jó munkát végzek itt, akkor rengeteg lehetőségem lesz – jelenleg viszont kizárólag a Force Indiára összpontosítok, ez a legfontosabb dolog.”

Ocon azt mondja, magabiztosan várja az új szezont, a tavalyi idényt követően pedig arra összpontosított, hogy „felülkerekedjen azokon a részleteken, melyekről úgy gondolta, nem voltak elég jók tavaly”.

„Ez az én saját fejlődésem – a fizikai erősségeim és a gyengeségeim, mert úgy éreztem, volt néhány. Mostanra mindez megoldódott, szóval teljes mértékben készen állok az idénykezdetre.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff korábban azt mondta, reményei szerint Ocon idén le tudja majd gyűrni csapattársát, Sergio Perezt. A mexikói tavaly az év első 10 versenyhétvégéjén 9 alkalommal jobbnak bizonyult az időmérőkön Oconnál, a francia azonban az évad végére magára talált, és csak 13-7 arányban maradt alul Perezzel szemben.

„Úgy éreztem, hogy az egész év során gyors voltam a versenyeken, de az időmérős tempó hiányzott kicsit, főleg a szezon elején” – mondta Ocon.

„De ez a szezon végére eltűnt. Sokkal erősebbnek éreztem magam a kvalifikációkon.”

Ocon azt mondja, nagyon reméli, hogy idén meglesz az első dobogós eredménye is az F1-ben.

„Ugyanannyi esélyünk van rá, mint az előző években. A Force India eddig minden évben ott volt a dobogón, csak tavaly nem jött össze. Viszont tavaly versenyképesebbek voltunk, mint 1 évvel korábban. Azt gondolom, lesz esélyünk idén, és hajtani fogok érte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!