Friss hírek

Ocon: Repülőrajt, majd két ütközés a nyitókörben

Bár jól indult, végül kiábrándító véget ért Esteban Ocon törökországi versenye. A Renault francia pilótája bombarajtot vett Isztambulban, ám egy körön belül kétszer is balesetbe keveredett.

Ocon a 6. helyről vágott neki a Török Nagydíjnak, az első kanyarban pedig már a 3. pozícióért csatázhatott.

A trükkös körülmények között viszont nem volt egyszerű a mezőny dolga, a Renault versenyzője pedig épp csapattársával, a szintén kiválóan startoló Daniel Ricciardóval koccant.

Ocon a baleset miatt megpördült, és rengeteg pozíciót veszített, ám nem adta fel. A 9-es kanyarban aztán Valtteri Bottas volt túl optimista, próbálta őt kifékezni, aminek ismét egy koccanás lett a vége, a Renault pedig defektet kapott.

A fiatal pilóta keményen próbálkozott a versenyen, de csak a 11. helyre tudott felkapaszkodni, így pont nélkül zárta a futamot.

„Sajnos egy nagyon trükkös verseny volt ez” – mondta a francia pilóta.

„Repülőrajtot vettünk, ami briliáns volt. Jó eséllyel a valaha volt legjobb rajtom! Rámentem a 3. helyre. Még meg kell néznem a videót, de egy nagyon balszerencsés incidens volt az 1-es kanyarban.”

„Lewis [Hamilton] volt Daniel [Ricciardo] belső oldalán, Daniel nyitott a kormányon, és aztán hozzáért az autóm hátuljához, ami miatt megpördültünk.”

„Aztán folytatni tudtam, és nagyon jó formában nyomta – egy kicsit rosszabban azért, de még így is jó volt. És aztán nekem ütközött Valtteri [Bottas] a 9-es kanyarban. Elrontotta a féktávot ismét. Szóval kétszer történt ugyanaz, de ekkor már a bokszba kellett hajtanom egy defekt miatt.”

„Ez pedig teljesen tönkretette a versenyemet. És bár nem volt biztonsági autó, meg ilyesmi, fel tudtam kapaszkodni a 11. helyre – elég messziről. Szóval a tempó igazán szolid volt.”

„Szerintem értékes pontokat szerezhettünk volna ma, de úgy tűnik, mostanában nagyon balszerencsés vagyok. Remélem, hogy fordul majd a kocka.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!