Friss hírek

Őszi program: Az F1 Hockenheimbe, Imolába és Portimaóba is ellátogathat!

Pénteken újabb két Forma-1-es verseny helyszínét és időpontját jelentették be, a következő hetekben azonban további európai futamokkal bővülhet a program.

A száguldó cirkusz vezetősége a Stájer Nagydíj első szabadedzésének kezdetén jelentette be, a Forma-1 szeptember 13-án Mugellóban, szeptember 27-én pedig az oroszországi Szocsiban vendégszerepel.

Egyelőre 10 verseny időpontja és helyszíne ismert, ám a hírek szerint ősszel további európai versenyekkel bővülhet a program.

Lapértesülések szerint az Orosz Nagydíj után egy újabb tripla forduló következhet, az F1-es mezőny Imolába, Hockenheimbe és Portimaóba látogat majd el.

Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy az amerikai kontinensen idén nem versenyeznek az F1-es pilóták: egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy futamot tudnak rendezni Sao Paulóban, Austinban és Mexikóvárosban. Mindez azt jelenti, hogy jó eséllyel a Kanadai Nagydíjat sem rendezik meg, hiszen nem érné meg csak a montreali futamért ellátogatni a kontinensre, ráadásul ősszel már az időjárási körülmények is nehézséget okozhatnak.

Bár az elmúlt hetekben még arról szóltak a hírek, Kínában két verseny is lehet idén, mostanra gyakorlatilag biztossá vált, hogy Sanghajban nem rendeznek Forma-1-es futamot 2020-ban. Az egyetlen megoldás arra, hogy Ázsiába is ellátogasson a cirkusz, ha megrendezik a Vietnámi Nagydíjat. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a hanoi futamot ki tudnák-e tolni novemberre.

Az biztos, hogy a Forma-1-es világbajnokság december közepén zárul Abu Dhabiban, a vezetőség pedig azt tervezi, hogy Bahreinben két futamot bonyolítanak majd le. Utóbbi versenyhelyszín azonban még meglehetősen bizonytalan, az elmúlt hetekben ugyanis nőtt a koronavírusos esetek száma az országban.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETED AZ F1-ES VERSENYNAPTÁRAT!

A szabályok szerint egyébként ahhoz, hogy világbajnokságnak lehessen minősíteni az F1-es bajnokságot, legalább 8 futamot meg kell rendezni, a sorozatnak pedig legalább 3 kontinensre el kell látogatnia. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke azonban nemrég egy interjúban azt mondta, kivételes esetekben eltekinthetnek ezektől a szabályoktól, így az idei F1-es idényt is világbajnokságnak lehet majd tekinteni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!