Perez a lágy gumikkal küszködött, de a pole-ért harcolna szombaton - F1VILÁG.HU

Perez a lágy gumikkal küszködött, de a pole-ért harcolna szombaton

HIRDETÉS
Nehezen alakult a Portugál Nagydíj nyitónapja Sergio Perez számára: a mexikói főleg a gumikkal küszködött, ezzel együtt azt reméli, harcolhatnak a rajtelsőségért a szombati időmérőn.
ALGARVE INTERNATIONAL CIRCUIT, PORTUGAL - APRIL 30: Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B during the Portuguese GP at Algarve International Circuit on Friday April 30, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Perez az első edzésen még a 3. legjobb időt futotta meg, a délutáni gyakorláson azonban csak a 10. helyen zárt.

A Red Bull mexikói versenyzője azt mondja, leginkább a lágy keverékű gumikkal küszködött, így bízik abban, hogy szombatra sikerül megoldást találniuk a problémára.

„Nagyon hasonló volt ma az aszfalt, mint tavaly: korlátozott volt a tapadás az új felületen, szóval nagyon nehéz működésre bírni az abroncsokat” – magyarázta Perez.

„Nem könnyű a helyzet, szóval főleg arra fókuszáltunk, hogy megértsük, mi a helyzet a gumikkal. Szerintem a tempó a közepes keverékkel rendben volt, de amikor a lágy gumikra váltottunk, nem sikerült javítani a köridőkön, szóval meg kell majd vizsgálnunk ezt, és remélhetőleg az időmérőre megoldhatjuk.”

„Nehéz hasonlítgatni az imolai hétvégéhez, mivel teljesen más ez a pálya, és mindenhol sokkal kisebb a tapadás az aszfalt miatt. De szerintem elég jó az autó tempója, szóval remélhetőleg harcban lehetünk a pole-ért szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!