Friss hírek

Perez a Williamshez szerződhet, Russell helye veszélyben?

A hírek szerint Sergio Perez már a 2021-es szezonban a Williamshez szerződhet, ebben az esetben viszont George Russellnek, az istálló fiatal tehetségének kellene búcsúznia.

Miután kiderült, a Racing Point az év végén elköszön Sergio Pereztől és Sebastian Vettelt szerződteti 2021-re, Perez versenyzői ülés nélkül maradt. A bejelentés szeptember közepén érkezett, nem sokkal azután, hogy a Williams megállapodást kötött a Dorilton Capitallel

A hírek szerint az új tulajdonos, a Dorilton elgondolkodott egy olyan stratégiai lépésen, hogy változtassanak a versenyzői felállásukon annak érdekében, hogy a 2022-es szezonra anyagilag is megfelelően fel tudjanak készülni, és ezzel jelentős előrelépést tehessenek. 

Hirdetés
 

Perez mögött egy jelentős mexikói szponzorcsomag áll, éppen ezért a 30 éves pilóta jó választásnak tűnhet ebből a szempontból. Ebben az esetben viszont Russell helye kerülhet veszélybe, mivel Nicholas Latifi mögött is jelentős anyagi támogatás áll

Habár a Williams már megerősítette, hogy 2021-ben biztosan a Russell-Latifi párossal indulnak majd, a Racer című lap forrásaira hivatkozva azt írja, Russell már fel is vette a kapcsolatot más csapatokkal, hogy az utolsó pillanatban versenyzői ülést találjon magának. 

Egyelőre nincs információ arról, hogy mekkora esély van Perez csatlakozására a Williamshez: a mexikói pilóta a Red Bullnál is felmerült egyébként – amennyiben Alexander Albon nem javít, úgy Nico Hülkenberg és Sergio Perez közül választhat az istálló. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!