Toszkán Nagydíj

Perez „hivatalos figyelmeztetésben” részesült

Sergio Perez Racing Point
Fotó: Racing Point
Sergio Perezt, a Racing Point versenyzőjét figyelmeztették a stewardok, miután a Belga Nagydíj harmadik szabadedzésén feltartotta a Haas pilótáját, Romain Grosjeant.

Grosjean a Belga Nagydíj harmadik szabadedzésén arra panaszkodott, hogy Perez túlságosan veszélyesen vezetett – a stewardok szerint is egyértelmű volt, hogy a mexikói feltartotta őt, és a Racing Point pilótája is elismerte, hogy hibázott.  

„Nyilvánvaló volt, hogy a 11-es rajtszámú autó feltartotta a 8-as rajtszámút. A 11-es autó pilótája elismerte, hogy a csapata figyelmeztette őt a 8-as versenygép közeledtére, és felgyorsult, hogy szélárnyékot adjon a 8-as autónak. Elismerte, hogy lehúzódhatott volna az ívről” – áll az FIA közleményében. 

Habár a stewardok általában nem intézkednek a szabadedzéseken történt feltartások miatt, figyelembe véve az eset súlyosságát, ezúttal hivatalos figyelmeztetésben részesítették Perezt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS