Petrov: Egy apró hiba eldöntött mindent

Vitaly Petrov állítása szerint egy apró hibának köszönhető, hogy csupán a tizennyolcadik helyről rajtolhat a mai Szingapúri Nagydíjon.


Vitaly Petrov állítása szerint egy apró hibának köszönhető, hogy csupán a tizennyolcadik helyről rajtolhat a mai Szingapúri Nagydíjon.

Az orosz versenyző már a szombati időmérő első szakaszából sem jutott tovább, miközben csapattársa, Bruno Senna a Q2-ben a tizenötödik helyet szerezte meg.

„Hogy őszinte legyek, nem beszélhetünk 100 százalékban hibáról” – fogalmazott Petrov az időmérő után.

„Hibának tűnik, mert nem csináltam semmi mágikusat. Nem fékeztem későn, vagy próbáltam meg több sebességet nyerni a kanyar előtt, vagy hasonló, egyszerűen csak elvesztettem a hátulját a 13-as kanyarban, ott pedig elég sok a bukkanó.”

„Még az adatokon is látszik, hogy nem vállaltam túl magam. Egy kicsit talán keményebb voltam, majd egy kicsit későn próbáltam megtartani a sebességet, és hirtelen elvesztettem az autó hátulját. Utána természetesen felhevültek a gumik a csúszás következtében, és majdnem 1 másodpercet veszítettem Brunóval szemben az utolsó szektorban.”

„Ezen a pályán és ezekkel a gumikkal ha megcsúszik az ember, akkor a gumik úgy felhevülnek, hogy utána már nem lehet sok mindent tenni.”

Petrov hozzátette, habár kemény hétvégére számítottak, bíztak abban, hogy valamivel sikerül előrébb végezniük.

„Még ha a hétvége előtt azt is mondtam, kemény dolgunk lesz itt, azért bíztam abban, hogy sikerül összehozni valamit. De úgy tűnik, amit Bruno csinált az időmérőn, az volt a maximum.”

„Suzukában, a Japán Nagydíjon véleményem szerint könnyedén a top 10-ben leszünk ismét.”

Az orosz versenyző elmondta, reméli, hogy ma délután profitálhat majd a rendelkezésére álló új abroncsokból.

„Miután ebből a pozícióból rajtolok, lesz két garnitúra új gumim. Megpróbálunk valami mással próbálkozni, mint a körülöttünk lévők, de nem tudom, mire leszünk képesek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!