Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Petrov fellázadt a Renault ellen, veszélyben a jövője?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Petrov fellázadt a Renault ellen, veszélyben a jövője?

Komoly veszélybe kerülhet Vitaly Petrov jövője a Renault forma-1-es csapatánál, miután az orosz versenyző a helyi médián keresztül indított támadást munkaadója ellen.


Komoly veszélybe kerülhet Vitaly Petrov jövője a Renault forma-1-es csapatánál, miután az orosz versenyző a helyi médián keresztül indított támadást munkaadója ellen.

A brit-francia alakulat számára ugyan jól indult az idei év, később mégis problémákkal találta szemben magát, miután a radikális kipufogórendszer miatt lemaradtak a fejlesztési versenyben legfőbb riválisaikkal szemben.

Petrov úgy véli, óriási fejlesztési és stratégiai hibák vezettek a jelenlegi helyzethez, és noha szerződése megtiltja, hogy nyilvánosan kritizálja a csapatot, most úgy érzi, hangot kell adnia véleményének.

„Sajnos nem mondhatok semmi rosszat a csapatról, ez benne van a szerződésemben” – így Petrov.

„Viszont rengeteg dolgot írtak már le a médiában. Az emberek azt mondják, hogy a csapat a versenyzőket kritizálja. De bocsássanak már meg: olvassák el az interjúimat! Én egyszer sem kritizáltam a csapatomat annak ellenére, hogy mennyi mindent veszítettünk el. Hányszor rontottuk el a bokszkiállást? Vagy a stratégiát?”

„Tíz, vagy még több versenyen is pozíciókat vesztettünk. Még egy gyors autó nélkül is pontokat kellett volna szereznünk, ha jól taktikázunk, bőven bekerülhettünk volna a legjobb tízbe.”

„Én viszont soha nem mondtam egy interjúban sem, hogy a bokszkiállásoknál buktuk ezt el, és ami azt illeti, most sem beszélhetnék erről. De nem hallgathatok tovább – vége! Nem tudok mindent magamban tartani.”

Petrov állítja, a Renault kiváló formában kezdte a 2011-es szezont, a fejlesztési versenyben azonban egész egyszerűen képtelenek voltak harcba szállni riválisaikkal.

„A szezon elején – az első öt vagy hat versenyen – nagyon erősnek tűntünk. Nem harcolhattunk a Ferrarival, a Red Bull-lal, vagy a McLarennel, de elég közel voltunk a Ferrarihoz, és sokkal gyorsabbak voltunk, mint a Mercedes.”

„Könnyen beverekedtük magunkat a Q2-ből a Q3-ba mindössze egy garnitúra gumival. Nem adtunk bele mindent, vagy hajtottunk 100 százalékig, hogy bejussunk az utolsó szakaszba – az első hat versenyen meglehetősen könnyű dolgunk volt.”

„De amikor elkészültek a szélcsatorna fejlesztései, az új elemek, az elöl kivezetett kipufogó miatt azok nem működtek. Dolgoztunk az első szárnyon, a hátsó szárnyon, a diffúzoron, a padlólemezen – de bármin is változtattunk, haszontalan volt.”

„Úgy tíz versenyig semmink sem volt, tehát valójában ugyanaz az autó állt rendelkezésünkre, mint amivel kezdtük a szezont.”

Petrov elképesztő kitörése komoly kérdőjeleket vethet fel forma-1-es jövőjével kapcsolatban. Habár érvényes szerződése van a Renault-val a következő évre, tisztában van azzal, hogy amennyiben a csapat meg akar válni tőle, meg is teszi.

„Minden világos. Szerződésem van. De mint már korábban is mondtam, még egy világbajnokot – lásd Kimi Räikkönent – is megkérhetnek arra, hogy hagyja el a forma-1-et egy kis pénzösszegért cserébe. Nehéz bármit is tenni ebben a világban, ha valaki el akar távolítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!