Friss hírek

Piero Ferrari Vettelről: Szép történet, szebb is lehetett volna

Piero Ferrari, Enzo Ferrari fia sajnálja, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari útjai elválnak: szerinte ez a szakítás pontosan ugyanolyan, mint egy rosszul végződött házasság esetén.

Piero Ferrari ugyan nem vesz részt az F1-es csapat napi ügyeiben, természetesen képben van az aktuális dolgokkal kapcsolatban, így arról is véleményt alkotott, hogy miért ért véget a Ferrari és Vettel kapcsolata

Ferrari úgy gondolja, ahhoz, hogy egy versenyző és egy csapat bajnok legyen, mindkét fél részéről vannak elengedhetetlen dolgok, amelyekre szükség van. 

„Csak akkor nyerhetsz világbajnokságot, ha a pilóták nem hibáznak, és képesek kihozni a legjobbat az autóból” – mondta Ferrari. „Ehhez a versenyzőnek az első futamtól kezdve a legjobbat kell nyújtania, és ezt a teljesítményszintet meg kell tartania a szezon végéig.”

„De nem szabad elfelejteni a csapatot, mert a stratégia is fontos a sikerhez. Ma olyan nagy a verseny, hogy nem engedheted meg magadnak a legkisebb gyengeséget sem. Ha nem tökéletes minden, akkor nem nyerhetsz.

A Ferrari a héten bejelentette, 2020 végén távozik a csapattól Sebastian Vettel, aki 2015 óta tagja a csapatnak. Piero Ferrari szerint több dolog vezetett idáig: a problémákat vagy az okozta, hogy Vettel nem értette meg az autót, vagy ők nem értették meg Vettelt. 

„Különböző okok miatt véget ért ez a kapcsolat. Ez egy kicsit olyan, mint egy házasság – a csapat és a pilóta részéről is vannak dolgok, amelyek egy ponton már nem teszik lehetővé a közös életet, tehát szakítanak” – mondta Ferrari a “Quattroruote talks” című műsorban.

„Nem a jobb autóról vagy a jobb pilótáról volt szó. Én bíztam Sebastianban, és nagyra becsültem, mesés versenyeket teljesített velünk. Ugyanakkor nem tudom, hogy ő nem értette az autót, vagy mi nem értettük őt. Az ilyen dolgok előfordulnak. Nem arról van szó, hogy valaki felelős lenne emiatt. A közös történetünk, ami szép volt, de szebb is lehetett volna, most véget ér.

„Nagyon bizarr, hogy mindez megtörténik, még mielőtt az egész szezon elkezdődne” – folytatta Ferrari, majd hozzátette, szerinte egy fiatal versenyző lenne a legalkalmasabb arra a szerepre, hogy Charles Leclerc csapattársa legyen. 

„Jó dolog, ha Charles Leclerc-re támaszkodunk, mert kiemelkedő tehetséggel bír, és nagyon intelligens. Büszke vagyok, hogy ilyen messzire jutott a Ferrari Versenyzői Akadémiájáról.”

„Nagyon elégedett lennék, ha egy másik fiatal pilóta versenyezne mellette. Nem egy újonc a Forma-2-ből, hanem egy fiatal pilóta, akinek már van néhány éves tapasztalata.”

A hírek szerint a Ferrari csütörtökön bejelentheti, hogy a 2021-es szezontól Carlos Sainz versenyez majd Charles Leclerc mellett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Piero Ferrari Vettelről: Szép történet, szebb is lehetett volna
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!