Friss hírek

Piero Ferrari Vettelről: Szép történet, szebb is lehetett volna

Piero Ferrari, Enzo Ferrari fia sajnálja, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari útjai elválnak: szerinte ez a szakítás pontosan ugyanolyan, mint egy rosszul végződött házasság esetén.

Piero Ferrari ugyan nem vesz részt az F1-es csapat napi ügyeiben, természetesen képben van az aktuális dolgokkal kapcsolatban, így arról is véleményt alkotott, hogy miért ért véget a Ferrari és Vettel kapcsolata

Ferrari úgy gondolja, ahhoz, hogy egy versenyző és egy csapat bajnok legyen, mindkét fél részéről vannak elengedhetetlen dolgok, amelyekre szükség van. 

Hirdetés
 

„Csak akkor nyerhetsz világbajnokságot, ha a pilóták nem hibáznak, és képesek kihozni a legjobbat az autóból” – mondta Ferrari. „Ehhez a versenyzőnek az első futamtól kezdve a legjobbat kell nyújtania, és ezt a teljesítményszintet meg kell tartania a szezon végéig.”

„De nem szabad elfelejteni a csapatot, mert a stratégia is fontos a sikerhez. Ma olyan nagy a verseny, hogy nem engedheted meg magadnak a legkisebb gyengeséget sem. Ha nem tökéletes minden, akkor nem nyerhetsz.

A Ferrari a héten bejelentette, 2020 végén távozik a csapattól Sebastian Vettel, aki 2015 óta tagja a csapatnak. Piero Ferrari szerint több dolog vezetett idáig: a problémákat vagy az okozta, hogy Vettel nem értette meg az autót, vagy ők nem értették meg Vettelt. 

„Különböző okok miatt véget ért ez a kapcsolat. Ez egy kicsit olyan, mint egy házasság – a csapat és a pilóta részéről is vannak dolgok, amelyek egy ponton már nem teszik lehetővé a közös életet, tehát szakítanak” – mondta Ferrari a “Quattroruote talks” című műsorban.

„Nem a jobb autóról vagy a jobb pilótáról volt szó. Én bíztam Sebastianban, és nagyra becsültem, mesés versenyeket teljesített velünk. Ugyanakkor nem tudom, hogy ő nem értette az autót, vagy mi nem értettük őt. Az ilyen dolgok előfordulnak. Nem arról van szó, hogy valaki felelős lenne emiatt. A közös történetünk, ami szép volt, de szebb is lehetett volna, most véget ér.

„Nagyon bizarr, hogy mindez megtörténik, még mielőtt az egész szezon elkezdődne” – folytatta Ferrari, majd hozzátette, szerinte egy fiatal versenyző lenne a legalkalmasabb arra a szerepre, hogy Charles Leclerc csapattársa legyen. 

„Jó dolog, ha Charles Leclerc-re támaszkodunk, mert kiemelkedő tehetséggel bír, és nagyon intelligens. Büszke vagyok, hogy ilyen messzire jutott a Ferrari Versenyzői Akadémiájáról.”

„Nagyon elégedett lennék, ha egy másik fiatal pilóta versenyezne mellette. Nem egy újonc a Forma-2-ből, hanem egy fiatal pilóta, akinek már van néhány éves tapasztalata.”

A hírek szerint a Ferrari csütörtökön bejelentheti, hogy a 2021-es szezontól Carlos Sainz versenyez majd Charles Leclerc mellett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piero Ferrari Vettelről: Szép történet, szebb is lehetett volna
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc
2026-ban újra jelentősen megváltozhatnak az F1-es autók

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!