Pünkösd után dől el az F1-es idénynyitó sorsa

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during qualifying for the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2018 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Fotó: Toro Rosso
Pünkösd után dönt a Forma-1-es idénynyitó futamok sorsáról az osztrák egészségügyi minisztérium. A versenyrendezési tervek már a kormánynál vannak, a Red Bull Ring a hatóság zöld jelzésére vár.

A Forma-1 2020-as szezonja a tervek szerint július első hétvégéjén rajtolna el Spielbergben, és a következő hétvégén, július 12-én még egy versenyt megtartanának a Red Bull Ringen.

A versenyrendező Projekt Spielberg két hete már elküldte az osztrák egészségügyi minisztériumnak azokat a terveket, melyek keretében teljesen elszigetelnék az F1-et a külvilágtól – a döntés pedig most a kormány kezében van.

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter csütörtökön egy sajtótájékoztatón azt mondta, Pünkösd után döntenek majd arról, hogy zöld utat adnak-e a Forma-1-nek.

„A folyamat befejezésénél tartunk. Szakértőink nagyon precízen megvizsgálják az ügyet, mert természetesen ez egy alapvető fontosságú döntés, mely jelzésértékkel bír” – fogalmazott a politikus.

„Még nincs az asztalon a részletes eredmény. Azt gondolom, hogy az eredmények, illetve a döntés közvetlenül Pünkösd után születik meg.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!