Friss hírek

Pünkösd után dől el az F1-es idénynyitó sorsa

Pünkösd után dönt a Forma-1-es idénynyitó futamok sorsáról az osztrák egészségügyi minisztérium. A versenyrendezési tervek már a kormánynál vannak, a Red Bull Ring a hatóság zöld jelzésére vár.

A Forma-1 2020-as szezonja a tervek szerint július első hétvégéjén rajtolna el Spielbergben, és a következő hétvégén, július 12-én még egy versenyt megtartanának a Red Bull Ringen.

A versenyrendező Projekt Spielberg két hete már elküldte az osztrák egészségügyi minisztériumnak azokat a terveket, melyek keretében teljesen elszigetelnék az F1-et a külvilágtól – a döntés pedig most a kormány kezében van.

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter csütörtökön egy sajtótájékoztatón azt mondta, Pünkösd után döntenek majd arról, hogy zöld utat adnak-e a Forma-1-nek.

„A folyamat befejezésénél tartunk. Szakértőink nagyon precízen megvizsgálják az ügyet, mert természetesen ez egy alapvető fontosságú döntés, mely jelzésértékkel bír” – fogalmazott a politikus.

„Még nincs az asztalon a részletes eredmény. Azt gondolom, hogy az eredmények, illetve a döntés közvetlenül Pünkösd után születik meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!