Räikkönen egykori versenymérnöke a Haas csapatánál folytatja - F1VILÁG.HU

Räikkönen egykori versenymérnöke a Haas csapatánál folytatja

A Haas csapatánál folytatja a Forma-1 veterán versenymérnöke, Mark Slade, aki a Szingapúri Nagydíjtól kezdődőn Kevin Magnussen munkáját segíti majd.

Slade korábban a McLarennél, a Renault-nál és a Mercedesnél is tevékenykedett: a wokingi istállóhoz 1991-ben csatlakozott, az ott eltöltött 18 éve alatt pedig Mika Häkkinen, David Coulthard és Kimi Räikkönen versenymérnökeként is tevékenykedett. 2010-re szerződött át a Renault-hoz, ám a 2021-es idényben már Michael Schumacher mérnöke volt a Mercedesnél, ahol Lewis Hamilton jelenlegé versenymérnöke, Peter Bonnington jobbkeze volt.

A német istállónál is csak egy idényt töltött el, 2012-re ugyanis visszatért a Renault-hoz, és újra együtt dolgozhatott Räikkönennel, amikor az istálló Lotus néven szerepelt az F1-es világbajnokságon. 2017-ben és 2019-ben Nico Hülkenberg versenymérnöke volt.

A versenypályán utoljára 2020-ban, Esteban Ocon oldalán dolgozhatott, az idény végi átszervezések után pedig távozott a csapattól.

Most a Haas csapatával térhet vissza, ahol Ed Regant váltja majd, aki a szezon végén hagyja ott az istállót. Slade Kevin Magnussen versenymérnökeként dolgozhat a Haasnál az október elején esedékes Szingapúri Nagydíjtól kezdődően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!