Räikkönené a pole a Ferrari hazájában, Vettel második! - F1VILÁG.HU

Räikkönené a pole a Ferrari hazájában, Vettel második!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen rajtolhat az élről a Ferrari hazai versenyén, a Forma-1-es Olasz Nagydíjon! A finn versenyző mellől csapattársa, Sebastian Vettel indul a 2. helyről, a címvédő Lewis Hamilton 3.

Daniel Ricciardo már tegnap úgy nyilatkozott, hogy nem fog részt venni az időmérő edzésen, miután egyébként is büntetést kap azok után, hogy beszerelték autójába a C-specifikációjú, továbbfejlesztett Renault-motort. A Red Bull versenyzője azért 2 kör erejéig a pályára gurult, ezzel továbbjutott a Q2-be, ahol azonban már nem teljesített gyorskört.

Az edzés első szakaszát a Ferrari zárta az élen, a kiesők között pedig meglepetésre ott szerepel Sergio Perez neve, aki a Q1 végén nem is körözött a pályán, így valószínűleg valamilyen probléma merülhetett fel a Force Indiánál.

Perez továbbjutása azonban nem sokon múlt, mindössze 1 ezredmásodperccel maradt el Romain Grosjeantól, aki a 15.-ként került a Q2-be. További 1 ezredmásodperccel zárt mögötte Charles Leclerc, a Sauber versenyzője. Nem sikerült a továbbjutás Brendon Hartley-nak, a tegnap balesetet szenvedett Marcus Ericssonnak és Stoffel Vandoorne-nak.

A Q2 is végig napos időjárás mellett zajlott – a továbbjutás nem sikerült Kevin Magnussen, Sergey Sirotkin, Fernando Alonso, valamint Nico Hülkenberg számára, illetve a második szakaszban már nem gurult a pályára Daniel Ricciardo, így ő 15.-ként zárta a kvalifikációt.

A második szakasz izgalmakat okozott Fernando Alonso és Kevin Magnussen számára, akik majdnem összeakadtak. Az incidenst követően a bokszutcában Zak Brown és Günther Steiner – a főnökök – összeszólalkoztak, ám hogy végül ki volt a hibás, azzal kapcsolatban az FIA kezdett vizsgálódni.

Az utolsó etap izgalmasan alakult a Ferrari számára, hiszen egyetlen körük volt arra, hogy az akkor élen álló Lewis Hamiltont legyőzzék. Az olaszok megörvendeztették hazai közönségüket, és sikerült az első sorba kvalifikálniuk magukat, Räikkönen vezetésével.

A második helyen Vettel 1,6 tizedmásodperccel maradt el a pole-t érő időtől, Hamilton pedig 14 ezredmásodperccel zárt mögötte. A 4. helyen Valtteri Bottas hátránya már több mint fél másodperc volt Räikkönenhez képest.

Az első tíz pilóta további 6 csapat közül került ki, így meglehetősen színes lesz a rajtrács első fele. Az egyetlen Red Bull, amely továbbjutott a Q3-ba, Max Verstappen volt, ő az 5. helyen végzett, mögötte Romain Grosjean, Carlos Sainz, Esteban Ocon, Pierre Gasly és Lance Stroll zártak.

Hirdetés

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!