Räikkönenék nem lehetnek elégedettek a dobogóval - F1VILÁG.HU

Räikkönenék nem lehetnek elégedettek a dobogóval

HIRDETÉS

A Ferrari 700. dobogóját szerezte a hétvégi Orosz Nagydíjon Kimi Räikkönen, a finn azonban természetesen nem elégedett a mai eredménnyel.


A Ferrari 700. dobogóját szerezte a hétvégi Orosz Nagydíjon Kimi Räikkönen, a finn azonban természetesen nem elégedett a mai eredménnyel.

Räikkönen Nico Rosberg, valamint Lewis Hamilton mellett állhatott fel a dobogóra Szocsiban, a Ferrari számára azonban ez a verseny is kiábrándítóan alakult, Sebastian Vettel ugyanis már az első körben feladni kényszerült a futamot.

Räikkönen a leintés után elárulta, nem volt meg a tempójuk ahhoz, hogy legyőzzék ma a Mercedeseket, ezért nem is lehetnek elégedettek a mai eredménnyel.

„Természetesen ez nem az az eredmény, amit szerettünk volna elérni – mi nyerni akarunk, amit meg is próbáltunk ma” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„A rajtom elég jól sikerült, az első körben meg is tudtam előzni Valtterit [Bottas]. Az újraindítás után viszont nem volt meg a tempó. Próbáltunk reagálni azzal, hogy hosszabb első etapot megyünk, így meg is tudtuk előzni a Williamst, de a Mercedesekhez kevés volt a tempó, mivel spórolnunk kellett az üzemanyaggal.”

„Ennyit tudtunk ma kihozni ebből a versenyből.”

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene igencsak csalódott volt az oroszországi futam után – és még Räikkönenről is azt mondta, végezhetett volna jobb munkát.

„Vettel jól rajtolt, a többi nem rajta múlt. Nem sok mindent tudok mondani. Düh? Frusztráció?” – mondta a szakember.

„Räikkönen jó versenyt futott, de a biztonsági autós periódus után csinálhatta volna jobban is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!