Friss hírek

Räikkönennek semmilyen terve sincs a visszavonulás utánra

Visszavonulása után a családjával akar foglalkozni a Forma-1-ből év végén távozó Kimi Räikkönen. A finn pilótának egyelőre nincsenek tervei, azt azonban nem zárja ki, hogy valamilyen autóversenyen még rajthoz áll a jövőben.

Räikkönen szerdán jelentette be, az idei lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben, 2022-ben tehát már nem lesz jelen a királykategória mezőnyében.

A „Jégember” 2007-ben a Ferrarival lett bajnok, idén pedig harmadik szezonját teljesíti az Alfa Romeo csapatánál.

Räikkönen a Holland Nagydíj csütörtöki médianapján először állt újságírók elé a bejelentés óta.

„Nincsenek terveim” – mondta a korábbi bajnok, amikor arról faggatták Hollandiában, mit fog majd csinálni a visszavonulása után.

„Nem is akarok programot, mert az elmúlt 18-19 évben, amióta elkezdtem az F1-ben versenyezni, és még akkor is, amikor raliztam, mindig volt egy menetrend, hogy mi lesz ezen a napon, mi lesz azon. Ezt nem akarom.”

„Ez az egyik fő oka annak, hogy valami mást akartam csinálni, hogy az életet ne egy verseny irányítsa, ne az F1-gyel kapcsolatos munka. Szóval nem sietős a dolog. Még nem is gondolkoztam ezen az egészen.”

„Nyilván mindig vannak lehetőségek, de momentán annyira sem érdekel, hogy gondolkozzak ezen.”

Räikkönen 2001-ben debütált a Forma-1-ben, 2010-ben és 2011-ben azonban nem volt itt a mezőnyben: ez idő alatt ralieseményeken tűnt fel, és kétszer még a NASCAR-ban is kipróbálta magát.

Amikor arról kérdezték csütörtökön, hogy fel fog-e tűnni valamely versenysorozatban még a jövőben, a finn nem tudott biztos választ adni.

„Ha tudnám, megmondanám, de ahogy mondtam, semmi tervem nincs” – mondta a finn. „Nem is tervezem jelenleg, hogy tervezzek! Ahogy már mondtam, élvezni akarom azt, hogy nincs menetrendem. A menetrendem családi menetrend lehet, és ennek örülök is.”

„Alig várom már. Ki tudja, talán lesz néhány verseny, talán nem. Tényleg nem tudom.”

Räikkönen azt már a szerdai bejelentéskor elárulta, már télen eldöntötte, nem folytatja a versenyzést jövőre. Most pedig arról is szót ejtett, terveiről már ugyanekkor tájékoztatta az Alfa Romeo csapatát.

„Beszéltem a csapat tulajdonosával, szerintem talán karácsony előtt lehetett, vagy ilyesmi. Rákérdezett a dologra, én pedig azt mondtam, hogy talán 95 százalékig biztos vagyok benne, hogy így lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!