Ralf Schumacher szerint Magnussen lehet az, akit lecserél a Haas - F1VILÁG.HU

Ralf Schumacher szerint Magnussen lehet az, akit lecserél a Haas

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Kevin Magnussen lesz az a Haas csapatánál, aki elveszíti ülését 2023-ra Nico Hülkenberggel szemben.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Kevin Magnussen, Haas F1 Team, with Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Saturday March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A dán pilótának érvényes szerződése van a következő évadra, az elmúlt hónapokban pedig jobbára arról szólnak a hírek, hogy Mick Schumacher a szezon végén távozik a csapattól, az amerikai istállónál ugyanis nem igazán elégedettek teljesítményével. Lapértesülések szerint a honfitárs, Nico Hülkenberg pályázik a legnagyobb eséllyel a helyére, Schumacher nagybátyja, Ralf Schumacher azonban úgy gondolja, lehet egy érdekes csavar a történetben.

„Bármi lehetséges, főleg, ha megnézzük a legutóbbi néhány versenyt” – mondta a 47 esztendős korábbi F1-es pilóta a német Sky Sportnak. Ki tudja, talán Magnussen már nem ül olyan biztosan abban az ülésben?”

„Ha megnézzük a versenyeket Silverstone óta, meg kell állapítanunk, hogy Mick a stabilabb és jobb a két versenyző közül. Viszont volt némi balszerencséje a rossz stratégiák miatt. A legutóbbi, mexikói versenyen Mick mintegy 6 tizeddel volt gyorsabb Magnussennél – szóval várjuk meg a következő néhány futamot!”

„Remélem, hogy a Haas hamarosan hoz egy döntést. Lehet, hogy jövőre két német lesz a Forma-1-es rajtrácson.”

Magnussen egyébként idén kétszer annyi pontot gyűjtött eddig, mint Schumacher. Günther Steiner csapatfőnök nemrég úgy fogalmazott, még nem hozták meg a döntést Schumacherrel kapcsolatban.

„Remélhetőleg hamarosan meglesz a döntés. De még semmi sincs eldöntve 100 százalékig. Az utolsó részletekig megvizsgáljuk a dolgot, és aztán hozunk egy döntést” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!