Rasszizmus miatt felfüggesztette fiatal pilótáját a Red Bull!

Határozatlan időre felfüggesztette juniorversenyzőjét, Jüri Vipst a Red Bull Forma-1-es csapata, miután nemrégiben napvilágot látott egy videó, melyen a fiatal pilóta rasszista kifejezést használt.

A 21 esztendős versenyző a Call of Duty nevű szoftverrel játszott online, amikor a „r*banc n*gger* kifejezést használta – az erről készült videófelvétel futótűzként kezdett el terjedni a közösségi oldalakon.

A történtek után a Red Bull Forma-1-es csapata kedd este egy közleményt adott ki, ebben azt írták: „A Red Bull Racing azonnali hatállyal felfüggesztette juniorversenyzőjét, Jüri Vipst, amíg az incidens kivizsgálása tart.”

Hirdetés
 

„Szervezetként minden abúzust elítélünk, és zéró toleranciát hirdettünk a rasszista nyelvezet vagy viselkedés kapcsán a szervezetünkön belül.”

A Red Bull teszt- és tartalékversenyzője nem sokkal később közösségi oldalán kért elnézést a történtekért: „Szeretnék nyíltan elnézést kérni a támadó nyelvezet miatt, amit egy internetes játék közben használtam ma. Ez a nyelvezet teljes mértékben elfogadhatatlan, és nem reprezentálja azokat az értékeket és elveket, amiket én képviselek. Őszintén bánom, amit tettem, nem így akarok példát mutatni. Teljes mértékben együttműködöm a vizsgálat során.” 

Vips az idei szezonban a Spanyol Nagydíj nyitóedzésén vezethette a Red Bull versenyautóját, de tavaly és tavalyelőtt is tesztelt év közben a csapattal.

Az észt autóversenyző 2018-ban csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához, jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!