Rasszizmus miatt felfüggesztette fiatal pilótáját a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Rasszizmus miatt felfüggesztette fiatal pilótáját a Red Bull!

HIRDETÉS
Határozatlan időre felfüggesztette juniorversenyzőjét, Jüri Vipst a Red Bull Forma-1-es csapata, miután nemrégiben napvilágot látott egy videó, melyen a fiatal pilóta rasszista kifejezést használt.
BARCELONA, SPAIN - MAY 20: Juri Vips of Estonia and Oracle Red Bull Racing talks with race engineer Hugh Bird in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 20, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A 21 esztendős versenyző a Call of Duty nevű szoftverrel játszott online, amikor a „r*banc n*gger* kifejezést használta – az erről készült videófelvétel futótűzként kezdett el terjedni a közösségi oldalakon.

A történtek után a Red Bull Forma-1-es csapata kedd este egy közleményt adott ki, ebben azt írták: „A Red Bull Racing azonnali hatállyal felfüggesztette juniorversenyzőjét, Jüri Vipst, amíg az incidens kivizsgálása tart.”

„Szervezetként minden abúzust elítélünk, és zéró toleranciát hirdettünk a rasszista nyelvezet vagy viselkedés kapcsán a szervezetünkön belül.”

A Red Bull teszt- és tartalékversenyzője nem sokkal később közösségi oldalán kért elnézést a történtekért: „Szeretnék nyíltan elnézést kérni a támadó nyelvezet miatt, amit egy internetes játék közben használtam ma. Ez a nyelvezet teljes mértékben elfogadhatatlan, és nem reprezentálja azokat az értékeket és elveket, amiket én képviselek. Őszintén bánom, amit tettem, nem így akarok példát mutatni. Teljes mértékben együttműködöm a vizsgálat során.” 

Vips az idei szezonban a Spanyol Nagydíj nyitóedzésén vezethette a Red Bull versenyautóját, de tavaly és tavalyelőtt is tesztelt év közben a csapattal.

Az észt autóversenyző 2018-ban csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához, jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!