Red Bull: Binotto távozásával csak gyengül a Ferrari - F1VILÁG.HU

Red Bull: Binotto távozásával csak gyengül a Ferrari

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint ők, illetve a Mercedes lehetnek a nyertesei annak, hogy a Ferraritól távozik Mattia Binotto csapatfőnök.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk on the grid during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az olasz istálló még hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy az idei év végén Binotto 28 év után távozik a csapattól, múlt héten pedig az is kiderült, helyét az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur veszi át Mivel Binotto egyszemélyben látta el a csapatfőnöki teendőket, valamint a technikai igazgatói feladatokat is, a Scuderiánál jó eséllyel további átszervezések történnek majd a közeljövőben.

Helmut Marko a minap elárulta, ő személy szerint nem teljesen érti a döntést, szerinte ugyanis Binotto teljesen alkalmas volt a patinás olasz istálló vezetésére – csupán segítségre lett volna szüksége.

„A Ferrari esetében nem teljesen értem a változtatást” – mondta Marko az Auto Motor und Sport című német szaklapnak adott interjújában. „Kiváló technikusnak és politikusnak tartom Binottót. Egyszerűen felőrölte a feladat. De elég lett volna, ha kineveznek mellé egy sportigazgatót, aki segíti őt a pályán, illetve a stratégiával.”

„Egy új ember érkezésével, akinek számos egyéb dolga is lesz, szerintem gyengülni fog a Ferrari.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari főnökváltásának nyertese a Red Bull és a Mercedes lehet-e, Marko így felelt: „Határozottan. A stabilitás és a folytonosság révén.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!