Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon: Ez volt az eddigi legjobb hétvégém a Red Bull-lal

Kiváló eredményt ért el a múlt hétvégi Japán Nagydíjon Alexander Albon – a Red Bull ifjú titánja a 4. helyen ért célba Suzukában, elmondása szerint pedig ez volt eddigi legjobb hétvégéje az energiaital-gyárosok színeiben.

A thai versenyző már az időmérőn is remek formát mutatott: ezredre azonos kört futott csapattársával, Max Verstappennel, így a 6. helyről várhatta a piros lámpák kialvását.

„Az időmérővel elégedettebb vagyok, mint a versennyel” – mondta a futam után Albon.

„Nagyon kényelmesen éreztem magam az autóban, magabiztos voltam, az időmérőn pedig nyomhattam neki.”

Albon a versennyel már kevésbé volt elégedett, habár a dobogósok mögött, a 4. helyen futott be.

„Rosszul rajtoltam, nagyon kipörögtek a kerekek, és két pozíciót is veszítettem, ami utána gyakorlatilag diktálta a versenyemet, mivel a futam nagy részét azzal töltöttem, hogy próbáltam megelőzni a McLareneket.”

„A kerékcseréknél végül sikerült, onnantól kezdve pedig csak vigyáztam a gumikra, és a senki földjén autóztam.”

Ennek ellenére a fiatal tehetség azt mondja, ez volt a legjobb eddigi legerősebb hétvégéje a Red Bullnál.

„Határozottan úgy érzem, hogy ez volt eddig a legjobb hétvégém a csapattal. Már az első edzéstől kezdve kényelmesen éreztem magam az autóban, jó volt az egyensúly, ami fontos egy olyan pályán, mint a suzukai, ahol kell a jó önbizalom, főleg, ha az ember először versenyez ott!”

„Még mindig próbálom megvetni a lábam, de összességében elégedett vagyok a tempómmal és a fejlődéssel, és ezen a hétvégén sikerült előrelépnünk. A hétvége előtt talán többre vágytunk, főleg a Honda miatt, és közel is voltunk, de nem igazán volt meg a tempó. Most elvégezzük majd a házi feladatot, és remélhetőleg erősebbek leszünk Mexikóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!