Albon: Ez volt az eddigi legjobb hétvégém a Red Bull-lal

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-21UYBMGR12111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Kiváló eredményt ért el a múlt hétvégi Japán Nagydíjon Alexander Albon – a Red Bull ifjú titánja a 4. helyen ért célba Suzukában, elmondása szerint pedig ez volt eddigi legjobb hétvégéje az energiaital-gyárosok színeiben.

A thai versenyző már az időmérőn is remek formát mutatott: ezredre azonos kört futott csapattársával, Max Verstappennel, így a 6. helyről várhatta a piros lámpák kialvását.

„Az időmérővel elégedettebb vagyok, mint a versennyel” – mondta a futam után Albon.

„Nagyon kényelmesen éreztem magam az autóban, magabiztos voltam, az időmérőn pedig nyomhattam neki.”

Albon a versennyel már kevésbé volt elégedett, habár a dobogósok mögött, a 4. helyen futott be.

„Rosszul rajtoltam, nagyon kipörögtek a kerekek, és két pozíciót is veszítettem, ami utána gyakorlatilag diktálta a versenyemet, mivel a futam nagy részét azzal töltöttem, hogy próbáltam megelőzni a McLareneket.”

„A kerékcseréknél végül sikerült, onnantól kezdve pedig csak vigyáztam a gumikra, és a senki földjén autóztam.”

Ennek ellenére a fiatal tehetség azt mondja, ez volt a legjobb eddigi legerősebb hétvégéje a Red Bullnál.

„Határozottan úgy érzem, hogy ez volt eddig a legjobb hétvégém a csapattal. Már az első edzéstől kezdve kényelmesen éreztem magam az autóban, jó volt az egyensúly, ami fontos egy olyan pályán, mint a suzukai, ahol kell a jó önbizalom, főleg, ha az ember először versenyez ott!”

„Még mindig próbálom megvetni a lábam, de összességében elégedett vagyok a tempómmal és a fejlődéssel, és ezen a hétvégén sikerült előrelépnünk. A hétvége előtt talán többre vágytunk, főleg a Honda miatt, és közel is voltunk, de nem igazán volt meg a tempó. Most elvégezzük majd a házi feladatot, és remélhetőleg erősebbek leszünk Mexikóban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél