Red Bull: Hagyjuk őket versenyezni, aztán ezt csinálják - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hagyjuk őket versenyezni, aztán ezt csinálják

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Mindkét versenyző ugyanolyan mértékben hibás az Azeri Nagydíjon történt ütközés miatt – állítja Helmut Marko, a Red Bull F1-es csapatának tanácsadója.

A Red Bull filozófiájával ellentétes az, hogy megtiltsák a versenyzőiknek az egymás közti csatát, azonban Marko szerint ami Bakuban történt, elfogadhatatlan.

A két versenyző az Azeri Nagydíjon egymással csatázott, amikor csúnyán összeütköztek, és mindketten kiestek. A pilóták az esetet követően úgy nyilatkoztak, nem áll szándékukban a másikat hibáztatni, hiszen nekik mindig a csapat érdekeit kellene nézniük, így elnézést kértek az istállótól.

Helmut Marko mérgesen nyilatkozott az esetet követően, és elmondta, a Red Bull „filózófiájával ellentétes” a csapatutasítás, azonban ezért cserébe vannak elvárásaik a pilóták felé – ezeknek ma sem Daniel Ricciardo, sem Max Verstappen nem felelt meg.

„Hagyjuk őket versenyezni, aztán ezt csinálják. Hihetetlen. Mindketten rosszul cselekedtek” – nyilatkozta Marko.

„Versenybaleset volt kettejük között, egyik sem hibázott nagyobbat a másiknál. Mindig hagyjuk őket versenyezni, nincs első számú pilótánk, de elvárjuk, hogy felelősségteljesek legyenek” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!