Ricciardo célba érne első F1-es versenyén

Élete első forma-1-es megmérettetésére készül a Red Bull felfedezettje, Daniel Ricciardo, aki a hétvégi Brit Nagydíjtól kezdődően a Hispania egyik versenyautóját vezetheti majd.


Élete első forma-1-es megmérettetésére készül a Red Bull felfedezettje, Daniel Ricciardo, aki a hétvégi Brit Nagydíjtól kezdődően a Hispania egyik versenyautóját vezetheti majd.

Az ausztrál versenyző Narain Karthikeyant váltja a spanyol kiscsapatnál, miután a Red Bull szeretné kipróbálni őt éles körülmények között, miután feltehetően a jövő évben beülteti a Toro Rosso egyik versenygépébe.

Ricciardo a Hispania hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában elmondta, egy álma válik valóra azzal, hogy bemutatkozhat a Forma-1-ben, és reméli, mindkét fél számára gyümölcsöző lesz a szezon második fele.

„Nagyon örülök annak, hogy első forma-1-es versenyemet Silverstone-ban teljesíthetem” – mondta Ricciardo.

„Ez nagyon sokat jelent számomra. Meggyőződésem, hogy gyermekként többen erről álmodtunk, viszont igazából soha nem hittük el, hogy tényleg megtörténik. Ez egy nagyon különleges pillanat lesz számomra, talán egy kicsit érzelemdús is.”

„Nagyon örülök ennek a megállapodásnak. Nem gondoltam, hogy F1-es autóval versenyezhetek még az idei évben, szóval az, hogy a Red Bull talált nekem egy helyet, fantasztikus, és hálás vagyok ezért a lehetőségért, és mindkét csapat támogatásáért.”

Ricciardo hozzátette, bízik abban, hogy hamar beilleszkedik majd a csapatba. Az ausztrál elmondta, számára a legfontosabb az, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön, és hogy annyi versenyen célba érjen, amennyin csak lehet.

„Remélhetőleg nem telik sok időbe, amíg megszokom az autót, a múltban azt gondolom, jól beilleszkedtem az új környezetbe és autóba, szóval magabiztos vagyok, mert azt gondolom, hogy a hétvége végére komoly fejlődésen megyek majd keresztül.”

„A célom az, hogy annyi versenyt befejezzek, amennyit csak lehet, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek. Szerintem ez most a legfontosabb számomra, hiszen fiatal versenyző vagyok. Természetesen nagyon szeretném, ha előrébb végezhetnék a rajtrácson, és ha lenne néhány eredményes versenyem.”

„Ami pedig a silverstone-i versenyt illeti: az elsődleges cél a célba érés.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!