Ricciardo még Miami előtt járt üléspróbán az AlphaTaurinál - F1VILÁG.HU

Ricciardo még Miami előtt járt üléspróbán az AlphaTaurinál

Az ESPN értesülései szerint egyelőre nincs veszélyben Nyck de Vries helyet az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál, Daniel Ricciardo pedig nem a héten, hanem még a Miami Nagydíj előtt jár a faenzai istállónál üléspróbán.

De Vries idén lett az AlphaTauri F1-es versenyzője, ám miután a szezon első öt futamán nem tudott pontot szerezni, és több balesetben is érintett volt, rögtön megindultak a találgatások jövőjével kapcsolatban. A brit sajtó ráadásul csak olajat öntött a tűzre, amikor megszellőztette, hogy a Red Bull tartalékosa, Daniel Ricciardo Faenzában járt néhány napja, ahol üléspróbán vett részt.

Az ESPN viszont megbízható forrásaira hivatkozva csütörtökön arról számolt be, bár a Red Bull menedzsmentje valóban frusztrált az AlphaTauri – és de Vries – gyenge szezonkezdete miatt, nem szerepel terveik között az, hogy menesztik a holland pilótát.

 

A lap emellett arról is beszámolt, Ricciardo nem a héten, hanem még a Miami Nagydíjat megelőzően jár üléspróbán az AlphaTaurinál, miután az első számú tartalékos, Liam Lawson nem volt jelen az amerikai versenyhétvégén.

Ricciardo egyébként a Pirelli júliusi gumitesztjén vezetheti majd a Red Bull idei autóját, ezt leszámítva azonban csak tartalékosként számítanak rá az energiaital-gyárosok, munkaköre részeként pedig rengeteg időt tölt a Milton Keynes-i szimulátorban.

Ricciardo egyébként a miami hétvégét követően valóban Európába utazott, ám két barátja, az ausztrál snowboardos Scotty James, valamint Chloe Stroll esküvőjére – utóbbi történetesen Lance Stroll lánytestvére, az Aston Martin-tulajdonos Lawrence Stroll lánya.

Ricciardo egyébként a napokban egy interjúban arról beszélt, 2024-ben szeretne visszatérni a Forma-1-be, és jó lenne, ha ezt a Red Bull csapatával tudná megtenni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!