Friss hírek

Ricciardo válaszolt Webbernek: Nem bánja a csapatváltást!

Válaszolt honfitársa, Mark Webber véleményére a Renault Forma-1-es csapatának ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo. Webber nemrég azt találta mondani, Ricciardo már „megbánhatta”, hogy a tavalyi szezon végén távozott a Red Bulltól. Az ausztrál azt mondja, ha a Red Bullnál marad, akkor sem ért volna el többet annál, mint amiket az elmúlt években.

Ricciardo tavaly augusztusban jelentette be, elhagyja az energiaital-gyárosokat, és csatlakozik a Renault csapatához. A döntés igencsak váratlan volt, hiszen mindenki arra számított, a rutinos ausztrál meghosszabbítja szerződését a Red Bull Racinggel.

Bár nagy reményekkel érkezett a Renault-hoz, az idei év meglehetősen nehezen alakult Ricciardóék számára.

Hirdetés
 

Webber nemrég azt mondta, elképzelhető, hogy honfitársa már „megbánta” a csapatváltást, ráadásul fennáll a veszélye annak, hogy Ricciardo „irrelevánssá” válik a középmezőnyben, miközben a „fiatal titánok” egyre inkább tündükölnek az F1-ben.

„Fogtam, amit Mark mondott, de ha leülnék vele és elmondanám neki, hogy miért váltottam csapatot, szerintem teljesen egyértelmű lenne a dolog” – mondta Ricciardo Webber nyilatkozatára reflektálva.

A most 30 éves ausztrál hozzátette, az évek során belefásult abba, hogy a Red Bullnak nem sikerült az áttörés, és mindig csak a győztesek mögött loholt.

„Elképzeltem, hogy idén is a Red Bullnál vagyok, és elnézve a potenciális eredményeket, amiket elérhettem volna, nem érzem azt, hogy olyan nagy különbség lenne ahhoz képest, amiket tavaly elértünk” – magyarázta. „Nem érzem azt, hogy fejlődtem volna. Max [Verstappen] nyert pár versenyt, de nem igazán tettek többet annál, mint amit akkor, amikor én is ott voltam.”

Ricciardo hozzátette, úgy érzi, mióta csatlakozott a Renault-hoz, sikerült fejlődnie versenyzőként, habár elismerte, az eredménytelenség bizony frusztráló tud lenni.

„Nicóval [Hülkenberg] kiegyenlített a küzdelem a bajnokságban, de az időmérős eredményeim vele szemben magukért beszélnek. És ettől maradok én releváns!”

A Renault idei küszködése kapcsán kifejtette: „Nagyon is jól értem a dolgot, és nem is számítottam arra, hogy másnap már a holdon járunk. Jövőre egy kicsit nagyobb nyomást helyezek majd a csapatra, és többet is várok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!