Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
Russian Grand Prix, Friday 27th September 2019. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.
Fotó: Renault

Ricciardo válaszolt Webbernek: Nem bánja a csapatváltást!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ricciardo válaszolt Webbernek: Nem bánja a csapatváltást!

Válaszolt honfitársa, Mark Webber véleményére a Renault Forma-1-es csapatának ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo. Webber nemrég azt találta mondani, Ricciardo már „megbánhatta”, hogy a tavalyi szezon végén távozott a Red Bulltól. Az ausztrál azt mondja, ha a Red Bullnál marad, akkor sem ért volna el többet annál, mint amiket az elmúlt években.

Ricciardo tavaly augusztusban jelentette be, elhagyja az energiaital-gyárosokat, és csatlakozik a Renault csapatához. A döntés igencsak váratlan volt, hiszen mindenki arra számított, a rutinos ausztrál meghosszabbítja szerződését a Red Bull Racinggel.

Bár nagy reményekkel érkezett a Renault-hoz, az idei év meglehetősen nehezen alakult Ricciardóék számára.

Webber nemrég azt mondta, elképzelhető, hogy honfitársa már „megbánta” a csapatváltást, ráadásul fennáll a veszélye annak, hogy Ricciardo „irrelevánssá” válik a középmezőnyben, miközben a „fiatal titánok” egyre inkább tündükölnek az F1-ben.

„Fogtam, amit Mark mondott, de ha leülnék vele és elmondanám neki, hogy miért váltottam csapatot, szerintem teljesen egyértelmű lenne a dolog” – mondta Ricciardo Webber nyilatkozatára reflektálva.

A most 30 éves ausztrál hozzátette, az évek során belefásult abba, hogy a Red Bullnak nem sikerült az áttörés, és mindig csak a győztesek mögött loholt.

„Elképzeltem, hogy idén is a Red Bullnál vagyok, és elnézve a potenciális eredményeket, amiket elérhettem volna, nem érzem azt, hogy olyan nagy különbség lenne ahhoz képest, amiket tavaly elértünk” – magyarázta. „Nem érzem azt, hogy fejlődtem volna. Max [Verstappen] nyert pár versenyt, de nem igazán tettek többet annál, mint amit akkor, amikor én is ott voltam.”

Ricciardo hozzátette, úgy érzi, mióta csatlakozott a Renault-hoz, sikerült fejlődnie versenyzőként, habár elismerte, az eredménytelenség bizony frusztráló tud lenni.

„Nicóval [Hülkenberg] kiegyenlített a küzdelem a bajnokságban, de az időmérős eredményeim vele szemben magukért beszélnek. És ettől maradok én releváns!”

A Renault idei küszködése kapcsán kifejtette: „Nagyon is jól értem a dolgot, és nem is számítottam arra, hogy másnap már a holdon járunk. Jövőre egy kicsit nagyobb nyomást helyezek majd a csapatra, és többet is várok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!