Friss hírek

Ricciardo szerint a türelem lesz a lehetőségek kulcsa

A Forma-1 világának döntő többsége kaotikus versenyre számít a rövidebb nyomtávú bahreini versenypályán. A hetedik helyről induló Daniel Ricciardo szerint a türelem meghatározó lesz egy-egy lehetőség kihasználásában.

Akárcsak a háttérben dolgozó stratégák, úgy a pilóták is hektikus futamra voksolnak előzetesen a gyorsan teljesíthető, 87 körös versenyen.

Ricciardo várakozásait a szombati Forma-2-es versenyre alapozza.

„Eseménydús futamot láttunk, talán jelzésértékű lehet, hogy alakulhat a miénk” – kezdte az ausztrál.

„Azt hiszem, nagy nyomás lesz a boxkiállások elvégzésekor, vagy éppen biztonsági-autós időszakokon… Ha túl későn hívnak ki valakit, szinte mindenkinek szükséges lesz reagálnia.”

„Ahogyan láttam, az F2-ben egész vadul nyomták a srácok. Úgy érzem, a mi versenyünket a türelmünk fogja meghatározni igazán, nem pedig a hirtelen dolgoké. Jól kell megválasztani azt a pillanatot, amikor cselekedni fogsz. Így is rengeteg olyan periódus lesz,amikor DRS-vonatoka alakulnak majd ki a pályán” – vetítette előre Ricciardo.

„Ekkor lesz igazán nagy szerepe a türelemnek. Nem tudom, hogy min fog alapulni a stratégiánk, de intenzívebb gumihasználtra számítok ahhoz, hogy támadni tudjak. Majd meglátjuk.”

„Bár nem az F2-esek vagyunk, néha jó, hogy olvashatjuk előzetesen a futamunk alakulását. Az egy kiállás jó opciónak tűnik, a kétszeri boxlátogatás agresszívabb munkát igényel.”

Ricciardo a fiatal versenyzők esélyeit is latolgatta:

„Russell ott van elől. Nem tudom hányszor gyakorolta a rajtot, ezért nem tudom, hogy indul majd. De nézzük meg Verstappent és Leclerc-t, jó kis múltjuk van rövid F1-es történelmük során.”

„Rengeteg minden megtörténhet, bőven van lehetőség a pozíciók kialakításánál, legalább annyi, mint a rajtnál. Rendben, vegyél néhány mély lélegzet és légy türelmes – a futamod máris kedvezően alakul számodra.”

A Renault ausztrálja hozzátette, csalódott volt az időmérőn megszerzett hetedik helyével, miután az utolsó mért körén rejtélyes sebességvesztés lépett fel.

„A Q3-ban egyszerűen nem akart újra összeállni. Úgy éreztem, veszítettem a tapadásból, így jobban szenvedtem.”

„Néhány srácnak több ideje volt a Q3-ban, szerintem ők mégis jobbnak érezték a Q2-es köreiket.”

„A hetedik hely rendben van, egész jól megúsztuk. Az ötödik hely lett volna a maximum, de azt még mindig elérhetjük, hiszen hetedikek vagyunk.” – zárta gondolatait Ricciardo.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!