Friss hírek

Russell boldog, és egyben csalódott is

Pazar formát nyújtott a Szahíri Nagydíj időmérő edzésén a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítő George Russell, habár a brit pilóta érthető módon csalódott, amiért lemaradt a pole-ról.

Russell mindössze 26 ezredmásodperccel bizonyult lassabbnak a rajtelsőséget megszerző csapattársnál, Valtteri Bottasnál. A fiatal pilóta most először jutott be a Q3-ba Forma-1-es pályafutása során, eddigi legjobb rajtpozíciója egy 11. hely volt a Stájer Nagydíjon.

Russell a kvalifikáció után elárulta, a hétvége eddigi része „hihetetlenül intenzíven” telt, és időbe telt, amíg hozzászokott a Mercedes W11-es modelljéhez.

„Tényleg másképp kell vezetni. Próbáltam elfelejteni azt, amit a Williamsnél megtanultam, és megtanulni azt, hogy hogyan kell gyorsan vezetni ezt az autót” – fogalmazott a 22 esztendős tehetség.

„Rengeteg mindent kipróbáltam a harmadik edzésen, ami nem ment olyan jól. Szóval, hogy őszinte legyek, az utolsó tréning után már annak is örültem volna, ha továbbjutok a Q3-ba.”

„De nem, természetesen nagyon örülök! Az utolsó körben szinte minden összejött. Nyilván csalódott vagyok, hogy mindössze 20 ezreddel lemaradtam a pole-ról, de ha múlt héten azt mondják nekem, hogy a következő versenyen a második helyről rajtolok, szerintem nem hittem volna el.”

Russell azt mondja, nagyon örül annak, hogy ennyire közel tudott kerülni Bottashoz – egészen pontosan 26 ezreddel maradt el a rutinos finntől.

„Valtteri az évek során keményen meghajtotta Lewist az időmérőkön, szerintem statisztikailag alig egy tized van köztük általában” – mondta a brit pilóta.

„Mindannyian tudjuk, mennyire jó Lewis, szóval az, hogy ott vagyok Valtteri nyomában az utolsó pillanatban beugorva, kétnapnyi felkészülés után, szerintem elégedettséggel tölt el. Úgyhogy meglátjuk, mire megyünk holnap.”

Russell tudja, új kihívások várnak rá vasárnap, hiszen 2018-as Forma-2-es szereplése óta nem rajtolt ennyire előkelő pozícióból.

„Senki sem lesz előttem holnap, amire hosszú ideje nem volt példa. Nagyon trükkös lesz. Az időmérőn érzem magam a legkényelmesebben, de holnap több kontrollra lesz szükség, több finomságra, és ezt még nem tapasztaltam meg. Mindent beleadok majd, aztán meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!