Friss hírek

Russell együttérző: Túl szigorú Alonso büntetése

Együttérzését fejezte ki George Russell Fernando Alonso felé, miután a Szaúd-arábiai Nagydíjon váratlanul megörökölte a harmadik helyezést az Aston Martin pilótájától.

Meglepő fordulattal ért véget a vasárnapi Forma-1-es futam Dzsiddában, ahol jóval a verseny leintése után, a pódiumceremónia alatt változott a végeredmény. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Fernando Alonsót utólag tízmásodperces időbüntetéssel sújtották a felügyelők, így a harmadik helyen leintett pilóta a negyedik pozícióba csúszott vissza, a dobogó alsó fokára pedig virtuálisan George Russell állhatott fel. A Mercedes ifjú titánja épp a saját futamáról nyilatkozott a „ketrecben”, amikor megtudta a hírt.

„Szerintem túl szigorú volt Fernando büntetése. Megérdemlik a dobogós helyezést, de az ajándék trófeát elfogadom” – fogalmazott a váratlan fordulat kapcsán.

Hirdetés
 

Alonso futama már a rajt pillanataiban félresiklott, amikor hibásan állt fel a rajtkockájába, így rögtön a nyakába varrtak egy ötmásodperces időbüntetést. Ezt a 19. körben, a bokszkiállása során le is töltötte, ám az FIA utólag úgy találta, az Aston Martin túl hamar hozzáért az autóhoz, amit nagyon szigorúan vesznek. A leintést követően emiatt kapott tízmásodperces hátrasorolást, amiről tudomást szerezve Russell viccelődve úgy reagált: „szedjétek le a dobogóról!”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!