Friss hírek

Russell kifakadt: Ez nevetséges, baleset lesz a vége!

George Russell, a Williams versenyzője szerint „nevetséges”, ami az Olasz Nagydíj időmérő edzésén történt, és elmondta, ha az FIA ezt a jövőben is hagyja, biztosan baleset lesz a vége.

Russell már az időmérő edzésen is kifejtette véleményét csapatrádión arról, hogy – akárcsak tavaly – a Q1-ben a pilóták feltorlódtak egymás mögött, versenyezni kezdtek egymással, és az óriási forgalomban végül többeknek nem sikerült gyorskört teljesíteniük

Így járt Russell is, aki szerint jó esélyük lett volna a Q2-es továbbjutásra, azonban a történtek miatt ez nem sikerült. 

Valamennyi versenyző szélárnyékban akarta teljesíteni gyorskörét, így mindenki kivárt, hogy a pályára hajtson – majd végül akkora forgalom alakult ki, hogy a pilóták előzgetni kezdték egymást. 

Ez nevetséges. Nem tudom, mi folyik itt, hogy miért mindenki ugyanakkor küldi ki az autóit a pályára – elkerülhetetlen, hogy történjen valami. Ütközés lesz a vége” – mondta Russell. 

„Mindenki próbál előzni, védekezni, az elöl lévők lassan mennek, hogy megpróbálják elrontani a mögöttük lévők körét.”

„Nevetséges volt. Kicsit mérges vagyok, mert nekünk kellene kihasználnunk a többiek hülye hibáit, de középen ragadtunk. A Q2 határozottan elérhető lett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!