Friss hírek

Sainz: Ez volt a legerősebb versenyem a Ferrarival!

A mezőny végéről rajtolt, ám sikerült erős versenyt futnia Törökországban a Ferrari spanyol pilótájának, Carlos Sainznak. A rutinos versenyzőnek nem volt ugyan sima futama, ám végül a 8. helyen ért célba.

Sainz a 19. helyről vágott neki az isztambuli versenynek, autójában ugyanis a komplett erőforrást kicserélte a Ferrari a hétvégét megelőzően.

A spanyol küzdelmes versenyt futott, rengeteg előzést bemutatott, ám egy bokszutcai hiba megfosztotta őt attól, hogy a nyolcadiknál kedvezőbb pozícióan érjen célba.

Sainz ennek ellenére nem csalódott, sőt, úgy érzi, eddigi legjobb futamán van túl a Ferrarival.

„Ez volt az egyik legjobb versenyem, talán a legerősebb a Ferrarival!” – mondta a Ferrari pilótája.

„Az első etap a nehéz körülmények között igazán intenzív volt, de szórakoztató. A pálya különböző részein előztem, és mindenféle ívet használtam, tényleg jól éreztem magam.”

„Kár, hogy problémánk támadt a második kiállásnak, mert a kerékcsere maga gyors volt. Ki kell elemeznünk, miért tartott olyan sokáig az autó kiengedése. Ahelyett, hogy közel kerültem volna Landóhoz, Ocon mögé jöttem vissza.”

„Az utolsó 10 körben én voltam a leggyorsabb a pályán, szóval úgy érzem, végezhettem volna előrébb. Megesik az ilyen, rengeteg pozitívumot tudunk magunkkal vinni.”

Sainz hozzátette, izgatottan várja már a folytatást, mert úgy érzi, egyre otthonosabban érzi magát a Ferrari autójában.

„Kezdem nagyon élvezni az autó vezetését, egyre jobban és jobban értem, szóval várom már a következő versenyeket, szeretnék építeni erre a lendületre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!