Sainz ezúttal megússza büntetés nélkül az autótörést - F1VILÁG.HU

Sainz ezúttal megússza büntetés nélkül az autótörést

Nem fog rajtbüntetést kapni a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzésén elszenvedett balesete után Carlos Sainz.

A spanyol pilóta a gyakorlás 9. percében csapta csúnyán falhoz versenyautóját, miután a 3-as kanyarban megcsúszott és elveszítette uralmát az SF-23-as felett. Sainz szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört az incidensben.

Sainz egy hete, Las Vegasban ugyancsak pórul járt: akkor önhibáján kívül törte össze Ferrariját, miután egy fellazult csatornafedélre hajtott. Mivel egyebek mellett versenyautójának akkumulátora is megsérült, ott 10 rajthelyes büntetést kap. Abu Dhabiban viszont nem kell ettől tartania, a Ferrari ugyanis szombatra eleve kicserélte volna az erőforrást és a váltót egy korábban használt, ám frissebb egységre.

„Valamiért változott a pálya a korábbi évekhez képest, van két bukkanó, az egyik a 2-es kanyar kijáratán, a másik a 3-as kanyar bejáratán” — magyarázta Sainz. „Az első edzésen majdnem kifogott rajtam, aztán változtattam néhány dolgon a beállításokban, illetve az íven, hogy megszabaduljak a dologtól.”

„De aztán valamiért az adott körben meglepett, ami történt. Vagy a szög miatt, vagy amiatt, ahogy rámentem erre a bukkanóra, de onnantól kezdve utas voltam.”

„Már korábban is láttuk ezekkel a generációs autókkal, hogy ezen kis hepehupák miatt megpördülhet az ember, és elég komoly balesete is lehet. Szóval nem ideális, de ez van. Megpróbálunk jobbak lenni szombaton.”

„A második edzésre változtattunk a beállításokon, aminek hatása lehetett. De nyilván nem fogok belemenni a részletekbe. Sajnos nem tudtam kontrollálni az autót, kifogott rajtam. Ilyenkor az ember úgy érzi, csak utas, és azt kívánja, bárcsak valamit másképp csinált volna.”

„Büntetést nem kapunk elvileg, szóval minden rendben a hétvége további részére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz ezúttal megússza büntetés nélkül az autótörést
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!