Friss hírek

Sainz: Russell példája mutatja, az F1-ből hiányzik valami

George Russell pazar teljesítménye a Mercedes autójával jól mutatja, mit veszít a Forma-1 azzal, hogy nincs kiegyenlített mezőny már jó ideje – mondja Carlos Sainz, a McLaren versenyzője.

Russell a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesíti ezen a hétvégén a világbajnok istállónál, a szombati időmérőn pedig igazán meggyőző teljesítményt nyújtott: mindössze 26 ezredmásodperccel maradt le a pole-ról, melyet csapattársa, Valtteri Bottas szerzett meg.

Bár a legtöbb versenyzőt nem lepte meg Russell remeklése, Sainz rámutatott arra, a mostani helyzet is bizonyítja, hogy túl nagy az autók közti különbség ahhoz, hogy az igazi tehetségek valóban tündökölni tudjanak.

„Ez is azt mutatja, hogy a Forma-1-ből hiányzik valami azáltal, hogy az autókat két másodperc választja el egymástól, miközben a rajtrácson lévő tehetségek alapján az egész mezőny 3 tizeden belül lehetne” – mondta a McLaren spanyolja.

„Kár, hogy egy srác, aki minden hétvégén a 15. helyért harcol, hirtelen, amikor győztes autóba ül, 20 ezreddel marad le a pole-ról… Ha valami, akkor ez számomra bizonyítja, hogy a Forma-1-ből hiányzik valami, és sokkal hihetetlenebb show-t tudna nyújtani, ha kiegyenlítettebb lenne a mezőny, és a versenyző jelenthetné a különbséget.”

„Jelenleg, ha 1 vagy 2 másodperccel lassabb vagy, nem látszik az a kéttizednyi különbség a versenyző részéről.”

A McLaren másik versenyzője, Lando Norris szerint sok tehetség van a mai mezőnyben, akik Russellhez hasonló teljesítményt tudnának nyújtani a Mercedesszel, ugyanakkor azt mondja, Lewis Hamiltonnal kevesebben tudnának vetekedni.

„Mindannyian hihetetlenül gyorsan tudunk autót vezetni, és lehet, hogy az autó fekszik George-nak, és feküdne sok más versenyzőnek is” – magyarázta a brit.

„Ha bajnoki címet akarsz nyerni, Mercedesben kell ülnöd. Szóval szerintem sok versenyző képes lenne hasonlóra, bizonyos versenyeken fel tudnák venni a versenyt Valtterivel vagy Lewisszal.”

„De Lewisnak sok egyéb vonása van, mint például a következetesség, amivel mindig pole-t szerez, és hibamentes versenyeket produkál. Ezek az ő lenyűgöző tulajdonságai.”

„Abu Dhabiban szerintem más lehet a történet. Itt négy kanyar van. Ha van pálya, ahol talán könnyebb a beugrás egy új autóba, és valami különlegessel előrukkolni, az ez.”

„Szóval érdekes lesz majd látni, ha George jövő hétvégén is a Mercedest vezeti, hogy ugyanígy alakul-e, esetleg még gyorsabb lesz, vagy jobban fog küszködni, hiszen nem ismeri annyira a Mercedest, mint ahogy Valtteri.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!