Sainz: Verstappennel így lehet harcolni, vagy sehogy  - F1VILÁG.HU

Sainz: Verstappennel így lehet harcolni, vagy sehogy 

HIRDETÉS
Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője elismerte, az F1-es Brazil Nagydíj sprintfutamán a Max Verstappennel szembeni manővere határeset volt – sajnálja, hogy megsérült a Red Bull, azonban úgy érzi, muszáj volt ennyire agresszívnek lennie. 
Carlos Sainz Ferrari

Sainz mindent megtett a sprintfutamon annak érdekében, hogy vasárnapi rajtbüntetésével minél kevésbé kerüljön hátra, így Verstappennel is remek csatát vívott. A spanyol pilóta a 19. körben előzte meg a Red Bullt, azonban a jobb első kerekével hozzáért a holland első szárnyához, ami miatt az megsérült, később pedig le is tört. 

Sainz úgy érzi, fair küzdelem volt, bár elismerte, hogy határeset volt a manővere – ha óvatosabb, akkor viszont szerinte nem sikerült volna előrébb kerülnie. 

„Határon volt, ez biztos. Annyira nehéz megelőzni őket, így szűken kellett bemennem az első kanyarba, hogy megelőzzem őt” – nyilatkozta a spanyol. „Egy Red Bull-lal vagy agresszív vagy, vagy nem előzöd meg, mert annyira gyorsak az egyenesben, hogy fékezés során kell bemenned mellé.”

„Sajnálom, ha összeértünk, de ez a versenyzés, és néha bele kell menni, ha meg akarod csinálni” – folytatta a Ferrari-pilóta. 

Sainz hozzátette, a Red Bull mellett szombaton a Mercedes is nagyon kemény ellenfél volt, így örül, hogy végül másodikként ért célba. 

„Normális esetben egy kicsit nagyobb a degradációnk, mint a Mercedeseknek, és láttam, hogy keményen nyomják.”

„De sikerült a pozíciókat megszereznem a rajtnál és az első néhány körben, amikor Maxszal és George-dzsal harcoltam. Agresszívnek kellett lennem, mert vasárnapra büntetést kapok. Úgy gondolom, a második pozíció volt ma a maximum.

„Örültem a versenynek. Örültem a tempónak. Csak úgy tűnik, a Mercedesek felvették a tempót mostanában és a versenyen nagyon gyorsak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!