Friss hírek

Sajtóhír: Zöld utat kapott a szezonrajthoz a Forma-1!

Osztrák és német lapértesülések szerint eldőlt, hogy július első hétvégéjén, Ausztriában elrajtolhat a Forma-1 2020-as szezonja!

A Red Bull Ringen két versenyt tartanak majd meg: a július 5-i idénynyitó után 12-én is rajthoz áll a mezőny Spielbergben.

A versenyeket szervező Projekt Spielberg a koronavírus-járvány miatt egy rendkívül alapos biztonsági protokollt dolgozott ki, melyet aztán jóváhagyásra elküldtek az osztrák egészségügyi minisztériumnak.

Hirdetés
 

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter csütörtökön egy sajtótájékoztatón azt mondta, Pünkösd után jelentik majd be, hogyan döntöttek az ausztriai F1-es versenyek kapcsán.

A legfrissebb sajtóhírek szerint viszont eldőlt, hogy az osztrák hatóságok jóváhagyták a versenyrendezést, így július 5-én Spielbergben elrajtolhat a Forma-1 2020-as szezonja!

Az APA hírügynökség jelentése szerint a versenyszervezők által kidolgozott tervek minden követelménynek megfeleltek, így júliusban két futamot is megtartanak a Red Bull Ringen.

A Die Motorprofis című osztrák lap ugyancsak azt írta, a hatóságok jóváhagyták a versenyrendezést, sőt! Nemcsak a két versenyhétvége megtartására bólintottak rá, hanem még nézők is látogathatják a versenyeket – igaz, úgy tudni, mindössze 500-an.

A pontos részletek még nem ismertek, de Pünkösd után várhatóan hivatalosan is bejelentik majd a döntést.

AUSZTRIA UTÁN MAGYARORSZÁG

A legfrissebb sajtóhírek szerint a két osztrák verseny után rögtön Magyarországra látogathat a Forma-1-es mezőny, július 19-én. Augusztus elején aztán két versenyt rendezhetnek Silverstone-ban, ehhez azonban a kormány jóváhagyására is szükség lesz, Nagy-Britanniában ugyanis szigorú beutazási szabályokat vezetnek be. Ha mégsem tud odalátogatni a mezőny, Hockenheim válthatja Silverstone-t.

A jelenlegi információk alapján így alakulhat a versenynaptár első, európai szakasza:

július 5.: Spielberg (Ausztria)
július 12.: Spielberg (Ausztria)
július 19.: Mogyoród (Magyarország)
augusztus 2.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 9.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 16.: Barcelona (Spanyolország)
augusztus 30.: Spa-Francorchamps (Belgium)
szeptember 6.: Monza (Olaszország)

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!