Schumacher: Ha van bója, akkor miért nem az a határ? - F1VILÁG.HU

Schumacher: Ha van bója, akkor miért nem az a határ?

Mick Schumacher akkor esett ki a Francia Nagydíj időmérőjének első szakaszában, amikor már azt gondolta, hogy simán vette az első akadályt. Egy olyan pályalevágásért fosztották meg a legjobb köridejétől, amit ő pedig teljesen szabályosnak gondolt.

A Haas versenyzője elég erős köridővel rendelkezett a Q1-ben ahhoz, hogy gond nélkül továbbjusson a kvalifikáció következő szakaszába, ám a körét akkor törölték, amikor már nem maradt ideje javítani, második legjobb eredménye pedig már csak a 19. helyre jogosította őt fel.

A csapat azonnal tisztázni próbálta a történteket, de a sportfelügyelők nem másították meg ítéletüket. A német továbbra is értetlenül áll az eset előtt, hiszen a vitatott ponton, a 3-as kanyarban a bóját megkerülve fordult el, és ő idáig úgy tudta, hogy ez a szabályos módja az ottani áthaladásnak.

„Kár érte, mert szerintem ahhoz is elég jó volt a tempónk, hogy a Q3-ba jussunk” – mondta Schumacher az időmérő után. „Azt hiszem, erről még beszélnem kell a sportfelügyelőkkel és a versenybíróval, mert egyelőre nem értem, hogy ha ott van a bója, akkor miért nem az számít a pálya határának. Azt gondoltam, hogy ha megkerülöm a bóját, az rendben van. Ugyanígy vettem azt a kanyart az első, a második és a harmadik szabadedzésen is, de egyszer sem kaptam érte figyelmeztetést. Bárhogy is van, valószínűleg millimétereken múlott az egész.” A német hozzátette, reméli, hogy a versenyzőknek az FIA-val közösen sikerül egy „kevésbé komplikált módszert” találniuk a pályahatárok ellenőrzésére.

„Persze mivel már meghozták a döntést, nincs értelme vitatni, hiszen vissza már nem fogják vonni. Frusztráló helyzet, de nem akarunk túl sokat rágódni rajta, inkább azon dolgozunk, hogyan jussunk holnap túl a mezőnyön és szerezzünk ismét néhány pontot.”

Schumacher végül a 17. helyről rajtolhat Carlos Sainz és Kevin Magnussen motorcsere miatti hátrasorolásából kifolyólag. A Haas számára ez így dupla csapás, hiszen a dán a Q3-ba való eljutással tényleg bizonyította, hogy erős tempó lakozik az autóban a francia hétvégén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!