Schumacher már az idei szezonzárón debütálhat az F1-ben - F1VILÁG.HU

Schumacher már az idei szezonzárón debütálhat az F1-ben

HIRDETÉS
Mick Schumacher azt mondja, készen áll arra, hogy már a 2020-as szezon zárófutamán, az Abu Dhabi Nagydíjon rajthoz álljon, amennyiben a Haas jelenlegi versenyzője, Romain Grosjean nem tud autóba ülni.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 29: Mick Schumacher (DEU, PREMA RACING) during the Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 29, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Joe Portlock)

Grosjean vasárnap szenvedett súlyos balesetet a Bahreini Nagydíjon, ám a félelmetes bukást szerencsére kisebb égési sérülésekkel megúszta.

Bár a soron következő Szahíri Nagydíjon nem tud versenyezni, és Pietro Fittipaldi áll rajthoz helyette, Grosjean azt mondja, szeretné szépen lezárni F1-es pályafutását jövő hétvégén, Abu Dhabiban.

A Haas időközben szerdán bejelentette, 2021-ben Mick Schumacher lesz a szintén újonc Nikita Mazepin csapattársa, a német versenyző pedig azt nyilatkozta, készen áll arra, hogy már az Abu Dhabi Nagydíjon versenyezzen, ha a csapat felkéri erre.

„Nagyszerű, ha az emberről úgy tartják, hogy készen áll megtenni, én úgy érzem, készen állok” – mondta Schumacher, amikor erről kérdezték.

„Nyilván van három szabadedzés, szóval van idő tanulni. Kihívást jelentene, de határozottan azt gondolom, hogy képes lennék még jobban megismerni az autót, hogy még felkészültebb legyek a következő évre.”

A Haas csapatát irányító Günther Steiner azt mondja, egyelőre azt szeretnék, hogy Grosjean versenyezzen Abu Dhabiban.

„Momentán a helyzet az, hogy látni akarom, mi lesz a helyzet Romainnel hétfőn. Ebben állapodtam meg vele” – mondta a szakember. „Nem is gondolkodtam még váltótárson, vagy ilyesmi.”

„Van elég versenyzőnk készenlétben, szóval nem aggódom emiatt, és csak akkor fogunk dönteni erről, ha 100 százalékig biztossá válik, hogy Romain nem tud versenyezni.”

Steiner azt mondja, nagyon bízik abban, hogy Grosjean autóba tud ülni az évadzárón, és szépen búcsúzhat a csapattól.

Hirdetés

„Azt szeretném, ha versennyel búcsúzhatna a csapattól, nem csak úgy, hogy nézi. Ez a célunk. Ezt is beszéltük meg vele. Azt mondtam neki, teljesen támogatom abban, hogy szépen szeretne távozni.”

Az egyébként biztos, hogy Schumacher Abu Dhabiban kipróbálhatja a Haas autóját: a német tehetség a nyitóedzésen vezet majd, és december 15-én, a fiatalok tesztjén is lehetőséget kap.

A fiatal versenyzőnek viszont ezen a hétvégén még a Forma-2-ben kell bizonyítani: jelenleg élen áll a bajnoki összetettben úgy, hogy még két verseny van hátra a bajnokságból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!