Schumacher pazar győzelmet szerzett az F2-es főversenyen - F1VILÁG.HU

Schumacher pazar győzelmet szerzett az F2-es főversenyen

HIRDETÉS
Mick Schumacher nyerte a Forma-2-es sorozat főversenyét szombat délelőtt Szocsiban. A német versenyző magabiztos előnnyel szerezte meg a győzelmet, mögötte elképesztő küzdelem zajlott a dobogóért: a 2. helyen Yuki Tsunoda, a 3. pozícióban Callum Ilott ért célba.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Mick Schumacher of Germany and Prema Racing (20) drives during practice ahead of the Formula 2 Championship at Sochi Autodrom on September 25, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Schumacher a 3. helyről vágott neki a versenynek, ám már rögtön a rajtnál nyerni tudott egy pozíciót, megelőzte ugyanis Jehan Daruvalát.

Az élen autózó Tsunoda a verseny első szakaszában igyekezett ellépni az őt üldöző némettől, a 9. körben pedig egyszerre érkeztek kerékcserére, akárcsak Callum Ilott.

A sorrend nem változott köztük a bokszkiállás alkalmával, a 10., 11. és 12. helyeken folytatták a futamot, várva, hogy a mezőny többi tagja is megejtse kötelező kerékcseréjt.

Amint a többiek is kiálltak, az élen óriási küzdelem bontakozott ki a dobogós helyekért: a 19. körben Schumacher egy pazar manőverrel maga mögé utasította Tsunodát, így az élre ugrott, és nagy léptekben megindult az újabb futamgyőzelem felé.

Nem sokkal később Ilott is megérkezett a japán pilóta mögé, az ő előzése is sikerült, így feljött a 2. pozíciób.

A futam hajrájában Schumacher folyamatosan próbálta növelni előnyét, és úgy tűnt, a győzelem nem is forog veszélyben, mögötte ugyanis elképesztő küzdelem alakult ki a dobogós helyekért.

Tsunoda keményen támadta Ilottot, az utolsó körben pedig egy határozott manőverrel el is ment mellette. Sőt, Ilott mögé Luca Ghiotto is megérkezett, ő azonban már nem tudta felküzdeni magát a dobogóra – mindössze 25 ezreddel maradt le róla.

Schumacher tehát megszerezte harmadik győzelmét a Forma-2-es sorozatban, így tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenyben öt versennyel a bajnokság vége előtt.

„Igazán elégedettek lehetünk az első hellyel! Sikerült győzelemre váltani a remek tempót, szóval nagyon hálás vagyok a csapatnak azért, hogy egy következetesen gyors autót adtak alám” – mondta Schumacher a leintés után.

Hirdetés

A Forma-2-es főverseny végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!