Dőlnek a dominók: A McLaren F1-es csapatfőnöke is távozhat! - F1VILÁG.HU

Dőlnek a dominók: A McLaren F1-es csapatfőnöke is távozhat!

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint újabb csapatfőnök távozhat posztjáról a Forma-1-ben, a McLarent irányító Andreas Seidl ugyanis jó eséllyel a Saubernél folytatja pályafutását.
The vehicle shown is a concept vehicle that is not available as a production model.

Azt már két hete tudni lehet, hogy a Ferraritól az év végén távozik Mattia Binotto, míg a Williams hétfőn jelentette be, hogy megválik az istállót eddig irányító Jost Capitótól. Binotto helyét várhatóan az Alfa Romeo jelenlegi főnöke, Frederic Vasseur veheti át, ám azt, hogy ki lesz Capito utódja, egyelőre még nem tudni.

A RacingNews365.com című internetes portál mindeközben arról számolt be, értesülései szerint Andreas Seidl is távozik a McLarentől, a német szakember pedig várhatóan Vasseur utódja lesz a Saubernél. Seidl szerződtetése lehet az első lépés az Audi csapatépítésében, a német gyártó ugyanis 2026-ban szövetségre lép a svájci istállóval.

Seidl korábban a Volkswagen Csoport motorsport-programját is irányította, az Audi vezérigazgatójával, Markus Duesmannal pedig a 2000-es években dolgoztak is együtt a Saubernél, amikor a hinwili istálló a BMW égisze alatt működött.

Nem kizárt egyébként, hogy a Williamstől távozó Capito, valamint FX Demaison főtervező ugyancsak Saubernél köt ki. Hogy Seidl helyét ki veszi át a McLarennél, az egyelőre nem világos, ám Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója nemrégiben még arról beszélt, Seidl helye biztos az F1-es csapat élén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!