Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Senna halála után Schumacher majdnem visszavonult

Michael Schumacher, Benetton, Monaco Grand Prix, 1995
Fotó: Benetton
Ayrton Senna 1994-es halála után komolyan fontolgatta a visszavonulást a Forma-1 történetének máig legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher.

Senna 25 éve, Imolában szenvedett tragikus kimenetelű balesetet, abban az évben pedig Schumacher a Benetton színeiben első világbajnoki címét szerezte meg.

A német versenyző a következő évben ismételni tudott, 2000 és 2004 között pedig a Ferrarival további 5 vb-elsőséget szerzett.

Korábbi főnöke, Flavio Briatore a Kölner Express című lapnak adott interjújában beszélt arról, 1991-ben miért szerződtették le Schumachert úgy, hogy a német mindössze egy versenyen állt rajthoz, de szó esett arról is, a legendás versenyző Ayrton Senna halála után nagyon megváltozott, és még a visszavonulást is fontolóra vette.

„Az igazság az, hogy nem volt pénzünk arra, hogy egy jó versenyzőt szerződtessünk – egy világbajnokot, egy sztárt” – mondta Briatore.

„Ezért is kerestünk egy tehetséget. A már gyökeret vert csapatok számára mi veszélyt jelentettünk. Egy pólógyártó cég, mely legyőzi a legendákat… Folyamatosan panaszkodtak ránk. De amikor meglátták Michaelt az autóban, mindannyian befogták a szájukat.”

„Schumacher volt az autóvezetés Pavarottija. Senna halála után pedig megváltozott. Komolyan elgondolkodott azon, hogy felhagy az autóversenyzéssel. De mindannyiunk szerencséjére kitartott mellette.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS