Senna szívesen lenne a Renault tartalékosa - F1VILÁG.HU

Senna szívesen lenne a Renault tartalékosa

HIRDETÉS

Szívesen lenne harmadik számú versenyző 2012-ben a Lotus Renault GP korábbi pilótája, Bruno Senna.


Szívesen lenne harmadik számú versenyző 2012-ben a Lotus Renault GP korábbi pilótája, Bruno Senna.

A brit-francia alakulat nemrégiben jelentette be, hogy jövőre a Kimi Räikkönen – Romain Grosjean párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, így Vitaly Petrov és Bruno Senna nem kap lehetőséget.

Utóbbi versenyző elárulta, természetesen mindent megtesz azért, hogy egy kisebb csapat színeiben rajthoz álljon a Forma-1-ben, ám ha csak tartalékos lehet, azt is elfogadja – a lényeg, hogy a királykategóriában maradjon.

„Harmadik számú versenyzőként hasonló lehetőségek lennének, mint idén, amikor is néhány versenyző pályára gurulhatott péntekenként” – mondta Senna az Autosportnak. „Így az ember aktív maradhat, és hasznos munkát végezhet a csapatnál. Megfelelő csapatnál kellene, hogy megtörténjen mindez, de ez is egy lehetőség lehet.”

Senna azt sem zárta ki, hogy a Lotus Renault GP alakulatánál marad a következő esztendőben, noha nem valószínű, hogy Romain Grosjean és a két év után visszatérő Kimi Räikkönen mellett sokszor kapna lehetőséget.

„Még erre is van esély” – folytatta Senna. „Jó kapcsolatot ápolok a mérnökökkel, és mindenkivel a csapatból. De meg kellene vitatnunk a feltételeket, és látnunk kell, hogy milyen lehetőséget állnak rendelkezésre a piacon.”

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier megerősítette, lehet, hogy Senna lesz a harmadik számú versenyzőjük 2012-ben.

„Bruno is egy lehetőség, amennyiben nem talál helyet magának máshol” – árulta el a szakember. „Nagyon jó technikai visszajelzéseket ad, és áttekintenénk annak lehetőségét, hogy néhány pénteki szabadedzésen lehetőséget adjunk számára. Viszont meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, mert két olyan versenyzőnk van, akiknek újak a jelenlegi szabályok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!