Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Shwartzman nyert, Schumacher növelte előnyét az összetettben

A Ferrari juniorversenyzője, Robert Shwartzman nyerte a Forma-2-es sorozat vasárnapi sprintfutamát Bahreinben. Mick Schumacher a 7. helyen ért célba, és mivel Callum Ilott nem szerzett pontot, a német növelte előnyét a bajnoki összetettben.

A pole pozícióból Shwartzman vághatott neki a 23 körös versenynek, a fiatal pilóta pedig meg is őrizte a vezetést a 2. helyről rajtoló Marcus Armstronggal szemben.

A 3. helyről induló Yuki Tsunoda egy koccanás után defektet kapott, így az 5. helyről startoló Mick Schumacher is előreléphetett egy helyet. A német a futam első szakaszában óriásit csatázott Nikita Mazepinnel: ha hinni lehet a híreknek, ők ketten jövőre csapattársak lehetnek a Forma-1-ben a Haas színeiben.

Nem sokkal később Callum Ilott is megérkezett a német versenyző mögé, a brit pilóta azonban a 10-es kanyarban túl mélyet fékezett, miközben támadta Schumachert, és az előttük autózó Jehan Daruvala versenyautójának ütközött.

Schumacher elkerülte a balesetet, Daruvala azonban kiesett, Ilott autója pedig megsérült, így a bokszba kényszerült – később ráadásul áthajtásos büntetést kapott.

A verseny hajrájában Shwartzman folyamatosan növelni tudta előnyét az időközben a 2. helyre feljövő Mazepin előtt, miközben Pedro Piquet haladt a 3. helyen. A brazil nagyon balszerencsés volt, műszaki hiba miatt ugyanis nem sokkal a vége előtt lelassult, a dobogós pozíciót így Deletraz örökölte meg.

Christian Lundgaard az utolsó körben támadást indított Schumacher ellen, meg is előzte a németet, aki így végül csak a 7. helyen ért célba, miközben Shwartzman simán nyert Mazepin előtt.

Az összetett pontversenyben Schumacher 2 ponttal növelte előnyét, mely így már 14 pontos Callum Ilott előtt úgy, hogy még két verseny van hátra a bajnokságból.

A Forma-2-es sorozat jövő hétvégén folytatódik Bahreinben – ezúttal azonban már a külső, oválszerű vonalvezetésen.

A bahreini sprintfutam végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!