Sikeresen beépítették a Renault-motort a McLarenbe

W9LJqy35FjKAGzTs6ra6VEA4aRDwprZk__31I6109
Marina Bay Circuit, Marina Bay, Singapore. Friday 15 September 2017. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _31I6109 Fernando Alonso, McLaren,

Sikeresen integrálta a Renault V6-os erőforrását 2018-as versenyautójába a McLaren – erősítette meg Eric Boullier.

A patinás brit istálló három év után szakított eddigi motorpartnerével, a Hondával, jövőre pedig már a Renault aggregátjait használja a Forma-1-ben.

A váltás nagy kihívás elé állítja a McLarent, hiszen a franciák motorjának kialakítása nagyban eltér a Hondáétól.

„A motorváltás meglehetősen simán ment” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Lehet, hogy beletelt két hétbe, de ezt a késedelmet le tudjuk dolgozni. A kasztniba való integrálás nem jelentett nagyobb kihívást, mint a Honda esetében. A Renault ráadásul több csapattal is dolgozik, szóval nagyon szervezettek ehhez a munkához, és mostanra ezt a munkát már be is fejezték, a karosszéria és a motor kiválóan illeszkedik egymáshoz – már csak a teljesítményre kell fókuszálnunk.”

Boullier hozzátette, a csapat valamennyi tagja izgatottan és motiváltan várja a 2018-as Forma-1-es idényt.

„A Renault-motorokra való váltás motiválja a csapatot, és mindenki alig várja már Melbourne-t. De a teljesítményre vonatkozóan jobb, ha még nem mondunk semmit, mert hamis elvárásokat támaszthatunk, és azzal csak ártunk.”

„A legjobb, amit tehetünk, hogy koncentrálunk a feladatunkra, és jövőre a pályán mutatjuk meg, mire vagyunk képesek.”

A szakember kifejtette, a Red Bull kiváló referenciapontként szolgál majd számukra, hiszen ők is a Renault V6-osait használják.

„Nem tudom, hogy a Red Bull mit fog csinálni télen, lesz néhány aerodinamikai változás a szabályokban. Az biztos, hogy a Red Bull kiváló mérce lesz számunkra. A cél az, hogy harcolni tudjunk velük jövőre.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!